12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialBatranii din Vaslui, invatati sa se apere de hoti

Batranii din Vaslui, invatati sa se apere de hoti

Politisti de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si de la Compartimentul de Proximitate din cadrul IPJ Vaslui au organizat ieri o activitate de preventie, la care au participat 45 de batrani din oras.
Intalnirea a avut loc la sediul Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice Vaslui, unde au fost prezentate principalele tipuri de infractiuni carora le-au cazut victime persoanele varstnice. Un accent deosebit a fost pus pe prevenirea infractiunilor de inselaciune, politistii facand recomandari batranilor pentru prevenirea unor astfel de fapte care se petrec prin intermediul telefoniei mobile sau a unor tranzactii monetare. Celor prezenti li s-a recomandat sa nu trimita datele personale sau copii dupa cartea de identitate, buletin, carti credit, prin e-mail sau fax, sa nu furnizeze date confidentiale prin telefon daca apelul provine de la un numar ascuns sau un numar de mobil pe care nu il cunosc (niciodata o societate nu va solicita asa ceva), sa nu ia in considerare eventualele mesaje in care sunt desemnati castigatori, fara temei, al vreunui concurs/sondaj organizat de o firma de renume si cu o puternica reputatie si sa nu accepte sa trimita persoanelor necunoscute bani in avans pentru aducerea unui bun la care a fost anuntat castigator.

De asemenea, au fost adresate recomandari privind infractiunile de talharie, de furt din buzunare si din locuinte, fiindu-le oferite batranilor exemple din activitatea infractionala cu care se confrunta politistii. S-a insistat pe mai multa precautie din partea celor varstnici si pe mai multa atentie fata de conduita persoanelor din jurul lor. Nu in ultimul rand a fost adusa in discutie si problema accidentelor rutiere in contextul rolului educativ pe care cei mai in varsta il au fata de copii.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă