12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialBate vantul prin Vama Albita

Bate vantul prin Vama Albita

De cateva zile, de cand regimul lui Voronin a impus viza obligatorie pentru cetatenii romani, prin Vama de la Albita bate vantul. Ieri, pana catre ora 14.00, niciun roman nu a trecut prin vama de la Albita spre Republica Moldova, aceasta ca urmare si a recomandarilor facute de ministrul de externe Cristian Diaconescu.
Singurii romani care au trecut prin vama de la Albita in ultimele patru zile sunt soferii de TIR, care se pare ca beneficiaza de un regim discriminatoriu din partea institutiilor din Republica Moldova. Cum, liderul de la Chisinau, Vladimir Voronin, a anuntat ca niciun roman nu va intra in Moldova fara viza Biroului de Migratie, este cel putin ciudat modul cum in care se permite intrarea soferilor de autotren, care intra fara nicio problema in tara vecina. Zilnic, prin Vama de la Albita trec 20-25 de TIR-uri romanesti, pline cu marfuri catre firme din Republica Moldova, soferii acestor masini avand permisiunea de a intra in tara vecina fara probleme. Ieri, pana la pranz, pe sensul de iesire din tara nu s-a prezentat niciun cetatean roman. "Numarul romanilor care trec prin Vama Albita catre R. Moldova a scazut foarte mult, odata cu declaratiile oficialilor din Guvern, dar si a atitudinii pe care vamesii moldoveni o au fata de cetatenii nostri", a explicat Constantin Ralea, directorul Vamii Albita. Singurii care mai trec prin PTF Albita catre tara vecina sunt moldovenii care merg acasa de sarbatori, insa si numarul acestora este destul de mic.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă