12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu şi-a luat Duster roşu. Soţia l-a achitat (Video)

Băsescu şi-a luat Duster roşu. Soţia l-a achitat (Video)

Preşedintele Traian Băsescu a devenit joi primul proprietar din România al primului Duster SUV produs de Dacia, oficialii de la Mioveni înmânându-i joi cheile autovehiculului, potrivit Agerpres.

Sosit într-o vizită fulger la Uzina de lângă Piteşti, şeful statului a intrat în posesia modelului Dacia Duster echipat complet, care se vinde pe piaţa din România la un preţ de 17.220 euro cu TVA.

“Sunt mândru că sunt primul client al Dacia pentru Duster”, a declarat Băsescu, după ce a inspectat timp de câteva minute autoturismul, împreună cu directorul general al Automobile Dacia, Jerome Olive.

“Încă nu am apucat să nu-mi placă ceva, deocamdată îmi place tot. Vă spun după un an dacă e ceva în neregulă. (…) Dacă Dacia Logan pe care eu am condus-o e în stare perfectă după doi ani, cu siguranţă Duster-ul va fi şi el în stare bună”, a spus preşedintele, înainte de a pleca la volanul noii maşini spre Bucureşti.

Şeful statului a explicat şi de ce autoturismul este achiziţionat pe numele soţiei. “Contul era pe numele ei şi al meu, dar ea a avut timp să meargă să facă ordinul de plată”, a precizat şeful statului.
Întrebat dacă îi va recomanda autoturismul şi preşedintelui Barack Obama, cu care se va întâlni în cursul serii la Praga, Băsescu a răspuns râzând: “Ar trebui să afle de pe AFP”.

Preşedintele a optat pentru versiunea de top a modelului Dacia Duster, de culoare roşie, la un preţ de 17.220 euro cu TVA.

Vehiculul achiziţionat de Traian Băsescu are un motor diesel de 1,5 DCi, 110 CP, euro5, garanţie de trei ani sau 100.000 km, airbag şofer şi pasager, airbaguri laterale faţă, ESP ASR, tetiere de nouă generaţie, aer condiţionat, geamuri electrice faţă/spate, comandă 4X4, tapiţerie piele, radio CD MP3, cu satelit de comandă pe volan.

Traian Băsescu a ţinut în mod expres să probeze autovehiculul, efectuând un drive test în zona secţiei de montaj a fabricii de la Mioveni.

SUV-ul costă 71.016 RON şi a fost achitat de Maria Băsescu. Preşedintele a ales un model de serie pentru care a avut o singură cerinţă: să fie roşu, scriu jurnaliştii de la Gândul.

Conform informaţiilor oferite de Administraţia Prezidenţială, maşina va aparţine familiei Băsescu, în ordinul de plată fiind trecută Maria Băsescu la plătitor şi Traian Băsescu la cumpărător.

Maşina preşedintelui a costat 71.016 RON (aproximativ 17.400 euro) şi a fost plătită pe 6 aprilie prin sucursala din Constanţa a unei bănci comerciale.

Potrivit surselor, preşedintele Băsescu nu a primit nicio reducere din partea constructorului şi nici nu există vreo înţelegere privind utilizarea maşinii pe o anumită perioadă. “Este un model obişnuit de serie. Preşedintele va mai utiliza, ocazional, maşina Logan aflată în dotarea SPP”, menţionează sursele citate.

Se pare că Dusterul preşedintelui va fi roşu, deşi Dacia nu are în ofertă această culoare de caroserie pentru SUV.

Grupul Dacia Renault a lansat, oficial, primul SUV al gamei Dacia în cadrul Salonului auto de la Geneva, desfăşurat la începutul lunii martie 2010. Până la ora actuală, numărul comenzilor primite în România depăşeşte cifra de 500, iar termenul de livrare de la momentul comenzii este de până la două luni. În prezent, pe linia de producţie de la Piteşti sunt produse zilnic 100 de unităţi.

Dacia Duster, al şaselea model al gamei producătorului româno-francez de automobile, costă între 10.500 de euro, pentru versiunea 4X2, 1.6 şi 105 CP, şi 15.600 euro pentru varianta Laureate 4X4, 1.5 dCI şi 110 CP. Astfel, cea mai ieftină versiune a gamei este un 4X2, de 105 CP pe benzină şi costă, 10.500 euro cu toate taxele incluse, în timp ce maximul pentru aceeaşi variantă, dar pe motorină şi cu dotări full-options ajunge la 13.800 de euro.

 

 

Cele mai citite

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă