17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu: Nu mai am bani în buget pentru a merge la funerariile...

Băsescu: Nu mai am bani în buget pentru a merge la funerariile lui Nelson Mandela

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că nu va participa la funerariile lui fostului preşedintele sud-african Nelson Mandela deoarece nu mai are bani în buget pentru deplasări în străinătate.

“Eu nu mai am bani în buget doar pentru Consiliul European din decembrie, deci nu aveam cum să fac deplasarea”, a declarat Traian Băsescu într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a precizat că a fost nevoit să renunţe la câteva deplasări, printre care Sesiunea plenară ONU, pentru a se putea încadra în buget.

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că va merge marţi în Africa de Sud, pentru a participa la funeraliile naţionale ale fostului preşedinte Nelson Mandela.

Victor Ponta i-a invitat şi pe foştii preşedinţi ai României, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, să îl însoţească în Africa de Sud. Emil Constantinescu a acceptat şi îl va însoţi, astfel, la Johannesburg, în schimb Ion Iliescu a declinat invitaţia, din cauza distanţei până în Africa de Sud.

Cele mai citite

Parlamentul Georgiei a aprobat legea împotriva “influenței străine”, în ciuda protestelor de pe străzi

Parlamentul din Georgia a aprobat legea menită să sancționeze "influența străină", în ciuda protestelor de pe străzi și a avertismentelor că proiectul de lege...

Alianța Dreapta Unită – hoțul de voturi liberale

Oricât ar încerca să pară altceva, USR e un partid toxic pentru România. Fără ideologie și fără doctrină, e o mișcare care se poziționează...

Trafic de droguri la Constanța. O persoană a fost reținută

La data de 14 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au luat măsura...
Ultima oră
Pe aceeași temă