27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Băsescu: În dosarul EADS sunt 9 firme și persoane individuale care...

VIDEO. Băsescu: În dosarul EADS sunt 9 firme și persoane individuale care se regăsesc și în Microsoft. Magistraţii au ajuns să facă politică. Domnul magistrat de la CSM minte

Traian Băsescu: O să încep cu tema la zi, cu CSM. Magistraţii au ajuns să facă politică, şi o fac mai prost ca noi politicienii. Ce l-o fi deranjat pe domnul magistrat?

Traian Băsescu:  Domnul magistrat minte. Îmi menţin integral declaraţia de presă de acum câteva zile.

Traian Băsescu:  Faptul că am apreciat și acest lucur rezultă din comunicatul DNA că sunt unii foști miniștri care au luat bani și foloase necuvenite, despre doamnă Andronescu, domnul Sandu și alți foști miniștri acuzați de abuz în serviciu, nimeni nesuspectandu-i la oră comunicatului că ar fi luat bani. Nu înțeleg de ce pe dl magistrat l-a deranjat.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/b21a642d6eda4669a19df9413184113b/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Traian Băsescu:  Am afirmat că toţi cei 5 nu au nicio calitate în dosar. Doar procurorii fac asta. Mai afirmam că din punctul meu de vedere ancheta poate să înceapă acţiunea. Nu am divulgat conţinutul dosarului.

Traian Băsescu:  La mine ajung informaţii din mai multe părţi. Toate se adună aici. Îmi menţin declaraţii despre Bittner. Cu ce l-a deranjat pe domnul magistrat că acestă informaţie nu există în dosar.

Traian Băsescu:  L-am sunat pe preşedintele CSM şi i-am exprimat punctul meu de vedere. Dacă mai sunt magistraţi care vor să facă politică, du-te, frate, în magistratură.

Traian Băsescu: Astfel de atitudini mincinoase nu fac decât să discrediteze instituția pe care nu poate nimeni să-mi reproșeze că nu am apărat-o, după ce a devenit o instituție funcțională 

Traian Băsescu:  Nu puteam să trec peste acest incident. Este o rugaminte. Dacă sunt judecători care vor sa facă politică să intre în politice. Eu nu divul secrete din dosare penale, dar nu mă poate opri domnul magostrat să folosesc informaţii şi din alte surse.

Traian Băsescu:  Îi dau o informatie domnului de la CSM. În dosarul EADS sunt 9 firme și persoane individuale care se regăsesc și în Microsoft, și nu dintre persoanele cărora li se ridica statui în dosarul Microsoft, iar această informație nu e în niciun dosar penal.

Traian Băsescu:  Asta am avut de spus legat de abuzul care s-a produs împotrivă președintelui. Dacă se repetă, pentru că nu e primul, voi reacționa de fiecare dată.

Despre presiunile asupra Justiției

Traian Băsescu:  Rămânem la justiție, art 276 cod penal, cel care prevede: Faptă persoanei care pe durată unei proceduri judiciare face declarații nereale legată de săvârșirea de către judecător sau procuror a unei infracțiuni cu scopul de a intimida se pedepsește cu închisoare sau amendă. 

Traian Băsescu:  Din păcate parlamentul și-a menținut poziția, eu am propus să nu se aborge acest articol, guvernul a încuviințat abrogarea articolului, atac legea așa cum a fost votată de parlament la Curtea Constituțională. Motivul fundamental e legat de independența justiției 

Traian Băsescu:  Atac propunerea la Curtea Constituțională în speranța că acolo voi avea câștig de cauza dacă nu am avut în Parlament și în relația cu Guvernul, care susține abrogarea articolului, în numele unei iluzorii libertăți de exprimare.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă