13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialBărbat suspectat că ar recruta luptători SI, arestat de poliţia spaniolă

Bărbat suspectat că ar recruta luptători SI, arestat de poliţia spaniolă

Poliţia spaniolă a arestat, sâmbătă, un bărbat suspectat că ar recruta tineri care să lupte pentru gruparea teroristă Stat Islamic enclava spaniolă pe coasta marocană a Africii, Ceuta, a transmis Ministerul de Interne al Spaniei, citat de Reuters.

Pe parcursul anului, pe teritoriul spaniol de pe coasta marocană au avut loc mai multe iniţiative anti-teroriste.  

Potrivit unui comunicat de presă al MAI din Spania, poliţia spaniolă a început investigaţiile, după ce mai mulţi tineri din Ceuta au plecat în Siria.

Citeşte şi:  UPDATE. Guvernul spaniol condamnă atacul din Afganistan

Bărbatul în vârstă de 34 de ani îndoctrina tineri vulnerabili şi îi ajuta să călătorească în zone de conflict, pentru a se alătura grupării Stat Islamic, potrivit ministerului. Nu au fost oferite detalii despre vârsta sau numărul de persoane care au plecat din Ceuta, pentru a deveni luptători SI.

În martie, Spania a  a destructurat o celulă teroristă despre care se ştia că ar fi plănuit să atace fie Spania, fie alte ţinte din Europa.

Spnia se află printre ţările europene care se luptă să prevină cetăţenii musulmani să devină luptători SI în Siria sau Irak, întrucât autorităţile se tem că ei s-ar putea întoarce să plănuiască atentate pe tărâmul natal.

Citeteşte şi: Guvernul spaniol, despre atacul din Kabul: Este un atac împotriva Spaniei

Efortul de a preveni alăturarea cetăţenilor la gruparea teroristă a sportit după atentatul de la sediul publicaţiei statirice franceze Charlie Hebdo, de la începutul anului, şi după atacurile de la jumăatea lunii noiembrie, din Paris.

Forţele de securitate spaniole au reţinut, anul acesta, peste 100 de presupuşi militanţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă