17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialBărbat căzut într-o râpă în Munţii Piatra Craiului. Salvamontiştii au intervenit

Bărbat căzut într-o râpă în Munţii Piatra Craiului. Salvamontiştii au intervenit

Un bărbat de 46 de ani, care făcea o drumeţie în Munţii Piatra Craiului, a căzut, sâmbătă, într-o râpă, aproximativ trei metri, dar a fost salvat salvamontişti, informează Mediafax.

Potrivit şefului Salvamont Zărneşti, Ioan Pivodă, bărbatul este un împătimit al muntelui şi face parte din Clubul Alpin Braşov.

Bărbatul făcea o drumeţie în zona Valea Vlăduşca – Castelul Crăiţa din Munţii Piatra Craiului, alături de un grup de priteni, iar la un moment dat a alunecat pe zăpadă şi a căzut într-o râpă, însă nu a fost accidentat grav, a precizat sursa citată.

“Bărbatul a căzut de la o înălţime de doi-trei metri şi acuză dureri de spate. Dar nu este în stare gravă şi din câte am înşeles o să refuze internarea”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja.

Un echipaj format din salvamontişti şi jandarmi montani a plecat pentru recuperarea bărbatului, care va fi coborât de pe munte şi preluat de o ambulanţă, apoi transportat la Spitalul Judeţean Braşov.

Cele mai citite

Procurorii și polițiștii continuă operațiunea “Jupiter”. Peste 150 de percheziții într-o singură zi

Operațiunea "Jupiter", pe care procurorii și polițiștii o derulează în această perioadă pe întregul teritoriu al României, a inclus, doar în ziua de miercuri,...

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...
Ultima oră
Pe aceeași temă