28.2 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSocialJustițieProcurorii și polițiștii continuă operațiunea "Jupiter". Peste 150 de percheziții într-o singură...

Procurorii și polițiștii continuă operațiunea “Jupiter”. Peste 150 de percheziții într-o singură zi

Operațiunea “Jupiter”, pe care procurorii și polițiștii o derulează în această perioadă pe întregul teritoriu al României, a inclus, doar în ziua de miercuri, 29 mai, peste 150 de percheziții și 75 de audieri ale unor suspecți.

Perchezițiile s-au desfășurat în municipiul București şi în mai multe judeţe. Dosarele în lucru se referă la evaziune fiscală, contrabandă, înşelăciune, bancrută frauduloasă, obţinere ilegală de fonduri, delapidare, fals, furt calificat și corupție, precum și la mai multe infracţiuni de mediu.

Procurori din Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita și ofițeri din Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE) au pus în aplicare 17 mandate de percheziție într-un dosar având ca obiect infracțiunea de delapidare. Procurorii consideră că reprezentanții unei case de ajutor reciproc și-au însușit importante sume de bani, suma reclamată fiind de 15.871.833,42 de lei.

Procurori din Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor și polițiști de la IPJ Bihor au efectuat percheziții la patru societăți comerciale suspectate de bancrută frauduloasă și evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la peste 22 de milioane de lei.

Procurori din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti și ofiţeri de poliţie judiciară din IGPR au pus în executare trei mandate de percheziţie în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind infracţiuni de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 1.336.000 de lei.

Procurori din Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov și ofiţeri de poliție din SICE Ilfov au pus în executare patru mandate de percheziţie şi două mandate de aducere, în două dosare de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 2.000.000 de lei.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă