15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialBarack Obama şi familia sa au petrecut la plajă ultima zi de...

Barack Obama şi familia sa au petrecut la plajă ultima zi de vacanţă

Preşedintele american, Barack Obama, şi familia sa au petrecut şase ore la plajă sâmbătă, în ultima zi a vacanţei din Martha’s Vineyard, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Familia Obama a părăsit sâmbătă dimineaţa ferma închiriată unde locuieşte şi s-a îndreptat către o plajă privată din Edgartown, de unde a plecat şase ore mai târziu, au relatat ziariştii care îl însoţesc pe liderul american.

Sâmbătă a fost ultima zi de vacanţă petrecută de Obama la Martha’s Vineyard, unde a sosit la 19 august. Preşedintele şi soţia sa, Michelle, urmează să plece duminică dimineaţă la New Orleans, unde vor marca împlinirea a cinci ani de la uraganul Katrina.

În cursul vacanţei, Obama a jucat cinci partide de golf, dintre care una în compania primarului oraşului New York, Michael Bloomberg, şi a mâncat la restaurant, împreună cu soţia şi cu prieteni, de patru ori. Preşedintele şi familia sa şi-au petrecut patru zile jucând jocuri de societate, deoarece ploaia i-a împiedicat să iasă din casă.

După escala la New Orleans, Obama va reveni duminică seară la Washington, înaintea unei săptămâni cu program încărcat. El va susţine marţi seara, în Biroul Oval, un discurs televizat referitor la încheierea misiunii de luptă americane în Irak, iar în cursul zilei are programată o vizită la o bază militară din Texas. Miercuri, el îi va primi pe premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi pe liderul palestinian, Mahmoud Abbas, înaintea reluării negocierilor directe dintre cele două părţi.

Cele mai citite

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă