12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialBarack Obama: Cel mai neplăcut aspect al preşedinţiei este viaţa izolată

Barack Obama: Cel mai neplăcut aspect al preşedinţiei este viaţa izolată

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, întrebat joi care este partea cea mai “dezagreabilă” a obligaţiilor sale, a răspuns că este izolarea care-i este impusă din motive de securitate şi care-l împiedică să “meargă la cafeneaua de la colţ”, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Cel mai dur lucru, atunci când eşti preşedinte, este bula”, a declarat Obama, referindu-se la zona de securitate care-i este impusă de Secret Service, poliţia de elită însărcinată să îl protejeze.

“Nu pot să merg să mă plimb. Nu pot să merg la cafeneaua de la colţ. Nu pot părăsi casa fără să mă bărbieresc şi să mă îmbrac. Vedeţi, cam ce vreau să spun (…). Nu cred că mă voi obişnui vreodată cu acest lucru”, a declarat el, într-un interviu difuzat pe YouTube.

Când merge în afara Casei Albe, fie doar la Washington, fie în altă parte din Statele Unite, şi cu atât mai mult când merge în străinătate, preşedintele este escortat, în mod sistematic, de zeci de gărzi de corp înarmate. El călătoreşte în limuzina sa blindată, cu elicoptere şi avioane speciale.

Despre cel mai mulţumitor lucru pe care-l aduce ocuparea Casei Albe, Obama a spus că este faptul că “din timp în timp, faci câte ceva despre care ştii că cineva beneficiază în mod direct”.

“Atunci când am adoptat reforma asigurărilor de sănătate (în martie), m-am întâlnit cu o femeie care nu şi-a mai pierdut casa pentru că urma să poată să aibă acces la un tratament contra cancerului. A venit să mă vadă şi mi-a mulţumit. Nu există nimic mai mulţumitor ca acest lucru”, a spus preşedintele Statelor Unite.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă