12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialBancile romanesti iau in vizor valuta castigata de romanii din strainatate

Bancile romanesti iau in vizor valuta castigata de romanii din strainatate

Romanii care lucreaza in strainatate au intrat in atentia bancilor romanesti dornice sa acorde credite imobiliare sau ipotecare. Intuind potentialul financiar al celor care lucreaza cu forme legale in alte tari, dar isi investesc castigurile in tara, tot mai multe institutii bancare au creat produse financiare personalizate acestora.
Printre cele care au mizat pe banii romanilor din strainatate se numara Banca “Transilvania” (BT), “Unicredit” si BRD. “Conditiile de obtinere a creditelor ipotecare sau imobiliare sunt similare cu cele pe care le impunem clientilor interni, doar documentele pe care le solicitam celor care realizeaza venituri din strainatate sunt diferite” a declarat Gabriela Nistor, director retail banking al BT.
In functie de banca, veniturile solicitantului care castiga bani in strainatate pot fi sau nu cumulate cu sumele lunare ale membrilor de familie din tara. Totodata, bancile se dovedesc extrem de flexibile in conditiile de semnare a creditelor, acestea putand fi semnate chiar prin mandatari.
Reamintim ca veniturile cumulate trimise in mod legal in Romania anul trecut de catre cei care lucreaza in alte tari s-au cifrat la peste 2 miliarde euro. Avand in vedere ca o buna parte dintre acestia lucreaza cu forme legale, afland-se deci in tinta directa a bancilor, potentialul acestei piete “de nisa” nu este de neglijat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă