23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialBaconschi, despre legea votului prin corespondenţă: Proiectul MAE intră în a doua...

Baconschi, despre legea votului prin corespondenţă: Proiectul MAE intră în a doua lectură la Guvern

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, luni, că proiectul MAE privind legea votului prin corespondenţă urmează să intre în a doua lectură în Guvern, el precizând că în actualul buget nu sunt prevăzute sume pentru implementarea acestei legi, potrivit Mediafax.

“Suntem ţara mobilizărilor de ultim minut. Socotesc şi eu că s-a pierdut vremea, că acest proiect trebuia deja promovat, îl susţin în continuare şi sper ca şi calendarul lui de intrare în vigoare să fie rezonabil”, a spus Baconschi.

El a reamintit că votul prin corespondenţă este un drept pentru care va milita. “Sunt acum două iniţiative, una a MAE şi una parlamentară. Textul proiectului de lege al MAE a fost prezentat într-o primă lectură în Guvern, urmează să intre şi într-o a doua lectură. Precizez nu am renunţat la această idee”, a spus el.

Baconschi a făcut aceste declaraţii după ce senatorul Raymond Luca l-a întrebat dacă în proiectul de buget sunt prevăzute costurile pentru aplicarea acestei legi.

“În acest moment, nu. Cred că va fi o suplimentare consistentă în funcţie de eventuala aplicare, intrare în vigoare a legii”, a spus Baconschi.

Proiectul legii votului prin corespondenţă, propus de către Teodor Baconschi, a fost aspru criticat de către opoziţie. De asemenea, şi UDMR, partener al PDL în coaliţia de guvernare, se opune adoptării acestuia.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara, în urmă cu două luni, că reprezentanţii opoziţiei vor pleca din toate funcţiile deţinute dacă puterea va adopta Legea votului prin corespondenţă, apreciind că nu are rost nici măcar să mai candideze la viitoarele alegeri.

 

Cele mai citite

FOTO. Nicușor Dan plantează copaci în campanie, dar lasă iarba înaltă de peste un metru, în centrul Capitalei. Ciucu îi calcă pe urme primarului...

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, vrea să arate, în campania electorală, că este preocupat de spațiile verzi, filmându-se plantând copaci, în timp ce...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...
Ultima oră
Pe aceeași temă