22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBAC 2013: SUBIECTE ŞI BAREME LA ISTORIE

BAC 2013: SUBIECTE ŞI BAREME LA ISTORIE

BACALAUREAT 2013. Absolvenţii de liceu au susţinut, miercuri, proba scrisă obligatorie a profilului. Astfel, elevii de la profilul UMANIST au avut proba scrisă la ISTORIE.

Descărcaţi subiectele şi baremul la istorie.

Elevii au avut de rezolvat o serie de cerinţe pornind de la un text din “Instoria românilor” aparţinând lui C.C. Giurescu şi D.C. Giurescu despre acţiunile otomane după bătălia de la Războieni.

În plus, elevii au avut de elaborat, în aproximativ două pagini, un eseu despre evoluţia statului român din a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea, în funcţie de câteva cerinţe.

Citeşte şi BAC 2013. Absolvenţii susţin, miercuri, proba scrisă la MATEMATICĂ sau ISTORIE

56.546 de candidaţi s-au înscris la această probă.  Dintre ei, 51.940 de elevi s-au înscris pentru proba la matematică şi 4.606 pentru istorie.

Peste 87.000 de candidaţi s-au înscris pentru sesiunea august – septembrie a examenului de Bacalaureat, dintre care 67% fac parte din promoţia 2012-2013, iar 33% sunt absolvenţi ai promoţiilor anterioare. Promovabilitatea la prima sesiune a Bacalaureatului, după rezolvarea contestaţiilor, este de 56,4%, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă