22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialAya Kato da o noua fata Bucurestiului

Aya Kato da o noua fata Bucurestiului

» Artista gazduita de Galeria de arta digitala 115, Aya Kato, se inspira din imaginile si simbolurile japoneze traditionale, dar si din natura, din tehnologie, din arta moderna si din desenele manga.

Proiectul "noua fata a Bucurestiului" al Galeriei 115 transforma spatiul public intr-o galerie de arta in aer liber. Piata Obor este primul loc pe care galeria l-a ales pentru a expune lucrarile apreciatei artiste japoneze. Expozitia urbana de arta digitala cuprinde cateva dintre cele mai valoroase si inedite lucrari ale artistei japoneze. Mai multe lucrari ale acesteia puteti vedea in galeria de pe strada Eminescu numarul 115.
Initiativa reprezinta primul pas din cadrul unui proiect de revitalizare vizuala a spatiului urban, "Noua fata a Bucurestiului", pe care Galeria 115 il lanseaza cu scopul de a facilita accesul bucurestenilor la cele mai noi lucrari ale artistilor digitali, plasandu-le in spatii publice cu trafic intens.

In Piata Obor au fost amplasate 9 lucrari de mari dimensiuni din cadrul expozitiei "Flower of Memory". Lucrarile artistei Aya Kato sunt o invitatie pentru privitori de a regasi curozitatea si placerea de a fi purtati intr-o alta dimensiune decat cea a vietii de zi cu zi. Lucrarile vor fi expuse in Piata Obor timp de doua luni.
"Prin acest proiect ne propunem sa aducem arta digitala cat mai aproape de oameni, sa identificam in spatiul public suporturile potrivite pentru lucrarile de arta si sa transformam orasul intr-un loc in care ne face placere sa ne petrecem timpul. In al doilea rand, ne dorim ca actiunile noastre sa reprezinte un prim pas in schimbarea si imbunatatirea calitatii peisajului urban si a modului in care percepem orasul", declara fonadatorii Galeriei 115. In cadrul proiectului "Noua fata a Bucurestiului", principalele spatii publice din Capitala, precum intersectii, piete sau statii de metrou, vor deveni, rand pe rand, galerii de arta neconventionale, deschise permanent tuturor locuitorilor Capitalei.

Inspirandu-se din imaginile si simbolurile japoneze traditionale, dar si din natura, din tehnologie si din arta moderna si din desnele manga, Aya Kato creeaza peisaje si personaje de vis, pline de culoare si detalii, lumi in care totul este posibil.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă