22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAvram şi Ţerbea pot discuta cu Mircea Sandu, Curtea de Apel Bucureşti...

Avram şi Ţerbea pot discuta cu Mircea Sandu, Curtea de Apel Bucureşti a ridicat această interdicţie

Fostul şef al arbitrilor, Vasile Avram, şi omul de afaceri Sorin Ţerbea pot dicuta din nou cu şeful Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, după ce Curtea de Apel Bucureşti, unde sunt judecaţi pentru fapte de coruţie în arbitraj, a ridicat interdicţiile dispuse în acest sens, scrie Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, joi, mai multe cereri între care şi una prin care Vasile Avram şi Sorin Ţerbea solicitau instanţei ridicarea interdicţiei de a lua legătura cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi cu alţi martori implicaţi în dosar.

Instanţa a admis această cerere astfel că cei doi pot discuta din nou cu şeful FRF.

În plus, Curtea de Apel a admis şi cererile celor trei de a părăsi Capitala, cu încuviinţarea instanţei, pentru perioade determinate.

Astfel, Avram poate pleca din Bucureşti în perioada 20 decembrie – 5 ianuarie 2012, pentru a merge în Vrancea, aşa cum a cerut. În cazul lui Ţerbea instanţa a ridicat temporar interdicţia, pentru perioada 15 decembrie – 29 ianuarie 2012, pentru a merge în Mureş, Braşov şi Covasna, pentru a onora mai multe contracte de deszăpezie, care sunt încheiate cu firmele sale. Totodată, avocatul Adrian Penciu poate părăsi localitatea în perioada 22 – 28 decembrie, când va fi plecat în Bulgaria.

Soluţia judecătorilor poate fi atacată cu recurs, caz în care dosarul va ajunge la instanţa supremă.

Fostul preşedinte al CCA Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea, inculpaţi în dosarul corupţiei din arbitraj, au solicitat, marţi, instanţei Curţii de Apel Bucureşti ridicarea interdicţiei de a lua legătura cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi cu alţi martori implicaţi în dosar.

Avram şi-a motivat solicitarea prin contractul de muncă pe care îl are cu Federaţia Română de Fotbal, în calitatea sa de director fiind nevoit să ia legătura cu preşedintele Mircea Sandu. Totodată, Vasile Avram a solicitat instanţei ridicarea interdicţiei de a părăsi localitatea, dorind să petreacă sărbătorile de iarnă alături de mama şi fraţii săi în comuna Ruginieşti.

Omul de afaceri Sorin Ţerbea a cerut judecătorului ridicarea interdicţiei de a lua legătura cu mai multe persoane implicate în dosar, din lumea fotbalului, cum ar fi Mircea Sandu sau Ion Neagu, şi angajaţi ai firmelor sale. De asemenea, Ţerbea a depus o cerere de ridicare a interdicţiei de părăsire a localităţii, întrucât are de respectat contracte de deszăpezire în oraşul Bistriţa.

Avocatul Adrian Penciu a solicitat ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara, pe care a motivat-o printr-o întâlnire pe care ar urma să o aibă în oraşul Ruse, Bulgaria, în perioada 22-28 decembrie.

Solicitările celor trei au rămas în pronunţare, iar judecătoarea a decis ca următorul termen să fie în 17 ianuarie 2012, la ora 14.00.

Vasile Avram şi Sorin Ţerbea au fost eliberaţi din arest la 21 noiembrie în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă a admis recursurile celor doi împotriva unei încheieri a Curţii de Apel Bucureşti prin care li s-au respins cererile de eliberare provizorie sub control judiciar făcute în cadrul procesului penal în care aceştia au fost trimişi în judecată.

După eliberarea din arestul preventiv, Sorin Ţerbea şi Vasile Avram sunt obligaţi să respecte o serie de condiţii impuse de judecătorii instanţei supreme. Astfel, omul de afaceri Sorin Ţerbea nu va avea voie să depăşească limita teritorială a localităţii Târgu Mureş, în vreme ce Vasile Avram nu va putea părăsi Capitala fără încuviinţarea şi înştiinţarea organelor judiciare sau a instanţei de judecată. Totodată, cei doi sunt obligaţi să se prezinte periodic la secţia de poliţie aferentă zonei de domiciliu, pentru îndeplinirea programului de control judiciar. Cei doi nu au voie să discute cu ceilalţi inculpaţi din dosar, nici cu martorii, dar nici între ei. Judecătorii au mai decis ca cei doi să nu poarte nicio categorie de armă în perioada controlului judiciar şi să anunţe instanţa în cazul în care îşi schimbă domiciliile.

Vasile Avram şi Sorin Ţerbea au fost trimişi în judecată, în 19 octombrie, de procurorii DNA, care îi acuză de luare şi, respectiv, dare de mită. În acelaşi dosar sunt judecaţi Adrian Penciu, avocat în Baroul Giurgiu, acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului, Vasile-Constantin Chiorean, recepţioner la un hotel din Tîrgu-Mureş deţinut de o societate controlată de Ţerbea, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, precum şi Nicolae Iacobescu, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, ambele în formă continuată.

Cele mai citite

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...
Ultima oră
Pe aceeași temă