13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAvocat în Baroul Bucureşti, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Avocat în Baroul Bucureşti, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Un avocat din cadrul Baroului Bucureşti a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă în stare de arest, informează DNA.

Dosarul său va fi judecat la Curtea de Apel Bucureşti.

Citeşte şi: Avocat în Baroul Bucureşti, cercetat pentru trafic de influenţă

În perioada iunie – septembrie 2012, avocatul Cengizler Ceyhun i-a pretins unei persoane (denunţător în prezentul dosar) diferite sume de bani, promiţându-i că se va prevala de influenţa pe care o avea asupra poliţiştilor şi magistraţilor-procurori care instrumentau o cauză penală, astfel încât să îi determine să adopte o soluţie favorabilă denunţătorului.

Concret, la data de 22 iunie 2012, după ce împotriva clientului său s-a luat măsura obligării de a nu părăsi ţara, avocatul Cengizler Ceyhun i-a pretins şi a primit de la acesta suma de 4.000 lei, bani pe care a susţinut că erau destinaţi poliţiştilor astfel încât aceştia să aibă o atitudine pozitivă faţă clientul său.

În cursul lunii septembrie 2012, avocatul Cengizler Ceyhun a pretins de la denunţător suma de 15.000 euro, bani ce ar fi fost destinaţi magistraţilor care instrumentau dosarul, susţinând că îi va determina să să „îl închidă” în termen de trei săptămâni de la data plăţii. Avocatul a primit de la denunţător suma de 15.000 USD.

Ulterior, tot în cursul lunii septembrie 2012, avocatul a pretins clientului său suma de 5.000 euro şi a primit 3.500 euro, susţinând că o va remite poliţiştilor care lucrau în dosar, pentru ca aceştia „aranjeze declaraţiile” astfel încât clientul său să fie disculpat.

În perioada februarie – martie 2013, Cengizler Ceyhun, i-a promis unui alt client că „îi va rezolva” problema judiciară cu care se confruntă prin intermediul „relaţiilor” sale din rândul poliţiştilor şi magistraţilor-procurori care instrumentau cauza.

Concret, avocatul i-a solicitat acestuia şi fiului său (denunţător), sumele de 5.000 euro, 3.000 USD şi 7.200 lei, din care a primit 5.300 euro, 3.000 USD şi 5.300 lei, despre care a susţinut că vor fi remise celor în drept să decidă soluţia în dosarul în care denunţătorul avea calitatea de inculpat.

La data de 15 ianuarie 2014, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

 
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă