16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialAvioanele americane F-22, consemnate din nou la sol din cauza unor probleme...

Avioanele americane F-22, consemnate din nou la sol din cauza unor probleme tehnice

Zeci de avioane americane F-22, primul model de aparat de vânătoare “invizibil” operaţional, au fost reţinute la sol pentru a doua oară în cursul acestui an, din cauza unor probleme la alimentarea cu oxigen a cabinei, au declarat reprezentanţi ai forţelor aeriene americane, citaţi de AFP şi Mediafax.

Comandanţii bazelor aeriene din Virginia şi Alaska au ordonat suspendarea zborurilor cu cel mai scump aparat de zbor militar din lume, a declarat un purtător de cuvânt al aviaţiei americane.

Decizia a fost luată în urma unui incident produs săptămâna trecută, când un pilot de la o bază din Virginia a prezentat simptome similare celor produse de lipsa de oxigen, a precizat locotenent-colonelul Richard Johnson.

Suspendarea zborurilor a avut loc la numai o lună după reluarea antrenamentelor, după ce avioanele au fost consemnate la sol în perioada mai – septembrie, tot din cauza unor probleme legate de alimentarea cu oxigen a cabinei pilotului.

Prima decizie de suspendare a zborurilor a fost luată după ce cinci piloţi au raportat probleme de alimentare cu oxigen, potrivit revistei specializate Flight Global. Începând din ianuarie, piloţilor aparatelor F-22 li s-a interzis să mai depăşească altitudinea de 7.600 de metri, în urma unui incident soldat cu distrugerea unui aparat în timpul unui zbor de antrenament.

Construit de Lockheed Martin, avionul F-22 este utilizat de forţele aeriene americane de la sfârşitul anului 2005 şi urmează să înlocuiască, treptat, modelul F-15.

Cele mai citite

Cele mai importante ingrediente din cremele pentru ten și efectele lor asupra pielii

Ești în căutarea cremei perfecte pentru ten? Cremele pentru ten sunt un element esențial în rutina zilnică de îngrijire a pielii, iar ingredientele pe...

Rusia susține că România are instructori militari în Ucraina. Președintele Iohannis negase că trimite combatanți, însă militarii pot fi și necombatanți

Rusia susține că mai multe țări membre NATO, printre care România, Polonia și Estonia, au deja "unități speciale" și instructori militari în Ucraina care...

Traficanți de droguri prinși la Sibiu. Vindeau cu sume cuprinse între 100 și 140 lei

La data de 28 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sibiu, au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă