22.5 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialAvertizare COD PORTOCALIU de vânt puternic în 16 judeţe din est şi...

Avertizare COD PORTOCALIU de vânt puternic în 16 judeţe din est şi sud. Vezi care este situaţia la NIVEL NAŢIONAL

UPDATE. Alimentarea cu energie electrică este afectată, vineri, în mai multe localităţi din judeţul Suceava, în urma ninsorilor din ultimele ore, în timp ce traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe majoritatea drumurilor, pe DN 17, între Stroieşti şi Păltinoasa, circulându-se pe un singur fir, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Suceava, în urma ninsorilor s-au înregistrat avarii în reţeaua electrică în mai multe localităţi, fiind afectaţi aproximativ 2.000 de consumatori din comunele Bălcăuţi, Şerbăuţi şi Calafindeşti, iar alţi 680 de consumatori din Sadova sunt afectaţi de o avarie pe linia Câmpulung- Pojorâta.

_ _ _ _

UPDATE. Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate în judeţul Suceava, vineri dimineaţă, în urma ninsorilor, fiind înregistrate două incidente în trafic din cauza unor autotrenuri care au rămas blocate pe DN 17 şi pe DN 2 E, transmite corespondentul Mediafax.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat corespondentului Mediafax că circulaţia a fost afectată pe DN 17 în comuna Ilişeşti, unde mai multe TIR-uri nu au putut urca o pantă din cauza carosabilului alunecos. El a arătat că în zonă echipaje de poliţişti rutieri dirijează traficul, care nu este blocat.

Sinescu a mai spus că un alt TIR a rămas blocat pe DN 2 E, într-o curbă din apropierea comunei Cacica, dar circulaţia nu a fost afectată, în condiţiile în care autocamionul se află la marginea şoselei.

Prefectul a precizat că utilajele de deszăpezire acţionează de la ora 6.00, de când a început să ningă, şi au împrăştiat materiale antiderapante, dar ninsoarea este abundentă şi îngheaţă la sol, stratul de zăpadă de pe şosea ajungând la doi centimetri.

De asemenea, au fost înregistrate şi două avarii colective la alimentarea cu energie electrică, fiind afectaţi 20 de consumatori din municipiul Suceava şi comuna Straja.

_ _ _ _

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de vânt puternic în 16 judeţe din estul şi sudul ţării, valabilă vineri, între orele 10.00 şi 18.00, informează Mediafax.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, avertizarea cod portocaliu care va intra în vigoare la ora 10.00 a fost emisă pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Brăila, Tulcea şi pentru unele zone din judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj.

“În sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu peste 80-90 km/h. În Munţii Banatului şi în jumătatea vestică a Carpaţilor Meridionali va ninge, va fi viscol, iar vitezele la rafală vor depăşi 100-120 km/h”, potrivit avertizării cod portocaliu emise de ANM.

Celelalte judeţe şi Capitala vor fi până la ora 18.00 sub avertizare cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite.

Potrivit ANM, vineri, între orele 10.00 şi 18.00, vor fi intensificări temporare ale vântului în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi la rafală 55-60 de kilometri pe oră, iar în nord-vestul, nordul şi centrul ţării ninsorile vor fi viscolite.

Cele mai citite

Italia nu vrea ca armele occidentale să fie folosite pe teritoriul Rusiei

Italia nu acceptă ca armele occidentale să fie folosite de ucraineni pentru atacuri pe teritoriul Rusiei. În plus, italienii spun că nu vor trimite...

Ce este dischinezia biliară și cum se manifestă?

Ai observat că, de câteva luni, te confrunți cu episoade inexplicabile, intermitente, de durere în partea dreaptă superioară a abdomenului? Durerea este suficient de...

FACIAS: Criza transplanturilor se agravează

Unul din trei români care așteaptă un transplant este condamnat la moarte, spune Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS). „Din 2020 până în...
Ultima oră
Pe aceeași temă