12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAutocar furat din Germania, oprit in Vama Albita

Autocar furat din Germania, oprit in Vama Albita

Politistii de frontiera vasluieni au depistat un cetatean moldovean care incerca sa scoata din spatiul Uniunii Europene un autocar care era dat in urmarire prin Interpol ca fiind furat din Germania. Autocarul valoreaza 1.075.000 lei (peste 10 miliarde lei vechi) si a fost furat in data de 2 aprilie anul acesta.

Acum doua zile, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pe sensul de iesire din tara cetateanul moldovean Valeriu C., in varsta de 40 ani, care conducea un autocar marca Setra, fabricat in anul 2006 si inmatriculat in Germania. Avand suspiciuni cu privire la provenienta autovehiculului, politistii de frontiera au efectuat verificari in baza de date a Interpol, unde au constatat ca autocarul figureaza ca fiind furat din Germania din data de 2 aprilie 2009. "In cadrul verificarilor, lucratorii nostri au mai stabilit ca autovehiculul apartine unei firme de transport din Germania, iar administratorul a reclamat disparitia autocarului, motiv pentru care autoritatile din Germania l-au inregistrat in baza de date a vehiculelor furate", a declarat purtatorul de cuvant al IJPF Vaslui, comisarul Emanuel Nacu. Autocarul, in valoare de aproximativ 1.075.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul IJPF Vaslui pana la finalizarea cercetarilor, iar cetateanul moldovean este cercetat pentru savarsirea infractiunii de furt.

 

Acesta este cel de-al treilea caz de furt a unui autovehicul inregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Albita de la inceputul acestui an. Pe 18 februarie si 7 aprilie, politistii de frontiera vasluieni au mai descoperit, pe sensul de iesire din Romania, doua autoturisme, un SsangYong Rexton, in valoare de aproximativ 47.263 lei, si un BMW X 5, in valoare de aproximativ 230.000 lei, care erau furate din Italia.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă