15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Bangladesh: Doi suspecți, arestați în legătură cu atacul armat din Dhaka

UPDATE. Bangladesh: Doi suspecți, arestați în legătură cu atacul armat din Dhaka

UPDATE 15.15:  Doi suspecţi au fost arestaţi în legătură cu implicarea lor în atacul terorist din cartierul diplomatic al capitalei Dhaka, a anunţat luni poliţia locală, potrivit DPA, citat de Agerpres.

„Unul dintre suspecţi urmează tratament la un spital, în timp ce celălalt nu se află într-o stare fizică bună în custodia poliţiei”, a declarat inspectorul general de poliţie Shahidul Hoque. Numele suspecţilor nu au fost dezvăluite. Anchetatorii intenţionează să-i interogheze de îndată ce starea lor se ameliorează. 

UPDATE 11.20: Poliţia din Bangladesh încearcă să-i identifice pe atacatorii de la un restaurant din Dhaka, verificând dacă este corectă identificarea unora dintre ei pe reţele de socializare de către prieteni şi familie, a declarat luni adjunctul comisarului de poliţie din Dhaka, Masudur Rahman, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Postările de pe Facebook care citează prieteni au dus la identificarea a trei dintre cei şase atacatori care au fost ucişi. Rahman a precizat că poliţia va compara imagini ale suspecţilor cu cele ale cadavrelor, va interoga familii şi va efectua teste ADN. 

————

Atacatorii care au ucis, vineri, 20 de persoane într-un restaurant din capitala Bangladeshului, Dhaka, nu au avut nicio revendicare, a declarat, duminică, ministrul de Interne, Asaduzzaman Khan, informează Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, trei dintre cei șase bărbați înarmați au fost uciși. Ei aveau sub 22 de ani. Totodată, un alt suspect a fost arestat de poliție.

El a negat că Statul Islamic ar fi avut un rol în atac.

Un atac armat a avut loc, vineri, într-un restaurant frecventat de străini și de diplomați, dintr-un cartier din capitala Dhaka. Persoanele din restaurant au fost ținute prizoniere mai multe ore, după care 20 au fost ucise. Atacul armat a fost revendicat de gruparea Stat Islamic.

Citește și: Motivul pentru care supraviețuitorii atacului din Bangladesh au fost cruțați. Cu ce imagini au rămas în memorie

 

 

 

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Manchester City, noua și vechea campioană a Angliei. Trupa lui Guardiola câștigă titlul în Premier League

Manchester City a făcut istorie în fotbalul englez, câștigând pentru al patrulea an consecutiv titlul de campioană a Angliei. Această performanță este una de...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă