20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialAteliere pentru copii, la Teatrul Naţional de Operetă

Ateliere pentru copii, la Teatrul Naţional de Operetă

În luna iunie, Teatrul Naţional de Operetă îi aşteaptă pe cei mici cu următoarele ateliere:
 
 Atelier interactiv de poveşti şi muzică– coord. Mioara Ifrim
 
 Are loc pe 4 iunie, de la ora 19.00, în timpul spectacolului “Romeo şi Julieta”.   Atelierul combină într-un mod imaginativ şi amuzant elemente de naraţiune, proiecţii de diafilme, teatru şi cântec, oferindu-le celor mici ocazia de a participa  la o poveste colectivă, în care fiecare copil va juca un rol, într-un exerciţiu de comunicare şi creativitate.
 
 Atelier de muzică şi joc tradiţional românesc pe înţelesul copiilor– coord. Beatrice şi Florin Iordan
 
 Pe 5 iunie, de la ora 19.00, în timpul spectacolului “Romeo şi Julieta”.
 Atelierul urmăreşte familiarizarea copiilor cu muzică şi instrumentele tradiţionale româneşti, dar şi cu dansul şi cântecele tradiţionale şi include o scurtă prezentare a instrumentelor tradiţionale şi apoi realizarea unei poveşti muzicale cu ajutorul acestora. 
 
Atelier de dans clasic, primii paşi de balet– coord. Iulian Radoi şi Mădălina Mechenici
 
 Are loc pe 11 iunie, ora 19.00, în timpul spectacolului “Liliacul” şi pe 26 iunie, de la ora 19.00, în timpul spectacolului “Rebecca”.
 Însoţiţi de Iulian Radoi şi Mădălina Mechenici, ambii balerini ai Teatrului Naţional de Operetă, copiii vor învăţa principalii paşi de balet, poziţia de reverence, precum şi elemente de ritmicitate. De asemenea, copiii vor putea vedea cum arată echipamentul specific al unui balerin, poantele şi costumaţiile de balet folosite la Teatrul Naţional de Operetă.
 
Atelier de jocuri interactive
– coord. Oana Rusu
 
 Are loc pe 18 iunie, ora 19.00, în timpul spectacolului “Rebecca”.
 Atelierul are ca scop creşterea capacităţii de comunicare şi relaţionare, printr-o serie de jocuri interactive de socializare. În a doua parte a atelierului, copiii vor fi angajaţi într-o serie de activităţi plastice şi de lucru manual, lucrând la proiecte individuale şi de grup, pentru a exersa lucrul în echipă şi a stimula creativitatea.
  
 Atelier de pictură – coord. Ruxandra Stetca
 
Pe 19 şi 25 iunie, de la ora 19.00, în timpul spectacolului “Rebecca”.
 Atelierul urmăreşte să dezvolte aptitudinile artistice şi sensibilitatea copiilor, prin introducerea acestora  în  domeniul artelor vizuale. Pentru a dezlega tainele picturii, copiii vor învăţa ce este un şevalet, ce sunt pensulele, canavaua şi multe altele.
 
 Accesul în incinta Studioului se face cu 30 de minute înaintea începerii spectacolului, în baza biletelor de intrare la spectacol (părinţii) şi la atelier.
    
 Biletele sunt disponibile la Casa de bilete a Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”.  Preţul unui bilet pentru copii este de 15 RON. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă