30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialATACURILE DIN BOSTON. Anchetatorii au descoperit urme de ADN feminin pe bombe

ATACURILE DIN BOSTON. Anchetatorii au descoperit urme de ADN feminin pe bombe

Anchetatorii au găsit ADN feminin pe cel puţin una dintre bombele folosite în atacurile de la Boston, dar nu au stabilit cui aparţine acesta sau dacă prezenţa lui înseamnă că o femeie i-a ajutat pe cei doi fraţi suspectaţi de comiterea atentatelor, relatează Wall Street Journal, în ediţia online, potrivit Mediafax.

Oficialii americani au avertizat că pot fi multiple explicaţii pentru prezenţa materialului genetic al altei persoane în afară de cei doi fraţi Ţarnaev pe fragmentele dispozitivului exploziv. Acesta ar putea proveni, de exemplu, de la angajatul care a mânuit materialele folosite în atacuri sau este posibil ca un fir de păr să fi ajuns în bombă.

Citeşte şi Oficial american: Există şi alte “persoane ce prezintă interes” în ancheta asupra atentatului din Boston

Luni, agenţii FBI au vizitat casa din Rhode Island a părinţilor lui Katherine Russell, văduva lui Tamerlan Ţarnaev, fratele mai mare care a murit într-un schimb de focuri de poliţia. “FBI este acolo în cadrul investigaţiei noastre în desfăşurare, dar nu ni se permite să dezvăluim aspecte specifice ale cazului”, a declarat purtătorul de cuvânt al FBI Jason Pack.

Un oficial familiar cu dosarul a declarat că agenţii au mers luni la casa familiei Russell pentru a preleva mostre de ADN de la Katherine. Oficialii FBI au negociat, de asemenea, cu avocatul acesteia în ultimele zile pentru a primi acces deplin în vederea interogării ei, potrivit unor oficiali. Aceştia au afirmat că anchetatorii au nevoie de mostre de ADN pentru a stabili dacă acesta se potriveşte cu ADN-ul descoperit pe fragmentele de bombă.

Citeşte şi Experţi: Ancheta atentatului de la Boston relevă ineficienţa sistemelor de urmărire a teroriştilor în SUA

Katherine Russell este una dintre cele aproximativ şase persoane de care sunt interesaţi anchetatorii pentru a stabili dacă cei doi fraţi au primit vreun ajutor în comiterea atacurilor sau ulterior.

Cele mai citite

Începe renumărarea voturilor la două secții din Sectorul 2

La două secții de votare din Sectorul 2 al Capitalei începe acțiunea de renumărare a voturilor, în urma alegerilor desfășurate în ziua de duminică,...

Săraca țară bogată. România continuă să importe gaze, deși avem producție proprie destulă

România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai...

Începe renumărarea voturilor la două secții din Sectorul 2

La două secții de votare din Sectorul 2 al Capitalei începe acțiunea de renumărare a voturilor, în urma alegerilor desfășurate în ziua de duminică,...
Ultima oră
Pe aceeași temă