12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAtac informatic masiv contra Israelului

Atac informatic masiv contra Israelului

Un grup de piraţi informatici care se revendică din mişcarea Anonymous, a lansat o nouă operaţiune de atacare masivă a siturilor internet israeliene, având ca obiectiv „ştergerea Israelului din spaţiul cibernetic” ca semn de solidaritate cu palestinienii.

Atacul hackerilor a vizat în special situri guvernamentale şi unele erau încetinite ieri dimineaţă. Autorităţile israeliene precizau ieri că Israelul se află sub un atac informatic masiv de câteva zile, sâmbătă fiind „o adevărată furtună”, siturile ­guvernamentale piratate fiind fie inundate cu mesaje, fie datele au fost furate. Campania virtuală a fost lansată contra politicilor israeliene în Fâşia Gaza şi în Cisiordania, organizatorii ameninţând că vor duce „cea mai mare bătălie pe internet cunoscută în istoria umanităţii”, care va sfârşi prin ştergerea Israelului de pe harta internetului”. Peste 19.000 de conturi Facebook israeliene au declarat că au fost piratate, zeci de site-uri au fost vandalizate şi sute de e-mailuri şi parole au fost eliberate în capania botezată „Operaţiunea Israel”.

 Profesorul Ytzhak Ben Israel, fondatorul unui centru naţional contra cybercriminalităţii, care depinde de biroul pre­mierului Benjamin Netanyahu, a asigurat că daunele sunt „mai mult sau mai puţin inexis­tente (…) Anonymous neavând capacitatea de a distruge infrastructurile esenţiale ale ţării”. Israelul este mai bine pregătit decât în urmă cu un an, a mai precizat Ben Israel – „de această dată, atacul este mai masiv şi mult mai intens, dar am fost mai bine pregătiţi”. În noiembrie, piraţii care s-au declarat ca aparţinând aceleiaşi mişcări Anonymous, au afirmat că au blocat sau golit peste 700 de site-uri pentru a protesta contra operaţiunii „Stâlpul apărării” a militarilor israelieni în Gaza, aflată atunci în curs. 

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă