24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialAtac cu rachete şi mitraliere asupra unui sediu ONU din Afganistan

Atac cu rachete şi mitraliere asupra unui sediu ONU din Afganistan

Reprezentanţa ONU din Herat, în vestul Afganistanului, a fost atacată sâmbătă de persoane înarmate, dar niciun angajat al Naţiunilor Unite nu a fost rănit, a anunţat un purtător de cuvânt, informează realitatea.net.

„A fost un atac împotriva biroului nostru”, a declarat Henri Burgard, un purtător de cuvânt al ONU la Herat, care se afla în oraş, dar nu în birou în momentul atacului, informează Mediafax.

„A priori, mai rămâne să găsim elementele care au atacat. Mai sunt doi sautrei atacatori pe care trebuie să îi găsim. Nu sunt victime, nu sunt răniţi, angajaţii noştri sunt în buncăr. Au fost tiruri de rachetă sau de mortier împotriva biroului, apoi tiruri de mitralieră”, a  ubliniat Burgard, contactat prin telefon.

Potrivit purtătorului de cuvânt, aproximativ 20 de persoane – angajaţi internaţionali, şoferi şi gardieni – se aflau în birou în momentul atacului.

Un purtător de cuvânt al ONU la Kabul, Dan McNorton, declarase anterior că un „incident” este în curs, dar că „situaţia nu este foarte clară pentru moment”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Zemaray Bashary, a confirmat că a avut loc un atac. „Nu mai sunt lupte”, a subliniat Bashary fără alte precizări.

Cel puţin o explozie şi focuri de armă au fost auzite de un jurnalist al AFP la Herat. Uşa de intrare a biroului a fost distrusă, iar rămăşiţele unei maşini zăceau în această zonă, a constatat jurnalistul.

Reprezentanţa ONU se află la opt kilometri de centrul oraşului Herat, pe drumul care duce spre aeroport.

Herat, al doilea oraş ca mărime din ţară, situat în apropiere de Iran, a fost relativ scutit de violenţe, dar situaţia s-a deteriorat în ultimele luni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă