25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAtac cibernetic „fără precedent"

Atac cibernetic „fără precedent”

Potrivit presei israeliene, premierul Benjamin Netanyahu ar intenţiona să atace siturile nucleare iraniene – care ameninţă Israelul – până în noiem­brie, adică înaintea alegerilor prezidenţiale americane.

Corriere della Sera a publicat detaliile planului secret al Israelului privind un atac contra Iranului, dezvăluite de Richard Silverstein, un israeliano-american al cărui site este supranumit WikiLeaks al Israelului. El a publicat un extras al documentului oficial secret care provine de la cabinetul pentru securitate, unde se iau deciziile vitale pentru ţară.Va fi un atac coordonat cu un atac cibernetic „fără precedent” care va face KO în câteva minute internetul, telefoanele, radioul, TV, comunicaţiile prin satelit, conexiunile de fibră optică a tuturor edificiilor strategice iraniene. Obiectivul este de a lipsi regimul de la Teheran de orice ştire despre ce se întâmplă în ţară.

Potrivit documentului, prima fază prevede utilizarea tehnologiei sofisticate pentru a scoate din funcţiune infrastructura Iranului şi bazele subterane de rachete de la Khorramabad şi Ispahan. Apoi vor fi paralizate centralele electrice prin scurt circuite provocate de muniţie din fibre  de carbon, mai subţiri decât un fir de păr, care vor face  inoperabile transformatoarele. În a doua fază, zeci de rachete balistice, capabile să acopere o distanţă de 300 km, vor fi lansate asupra solului iranian de pe submarine israeliene, poziţionate în vecinătatea Golfului Persic. Rachete proiectate să penetreze în profunzime.

Informaţii aflate în posesia israelienilor relevă existenţa de centrale nucleare subterane, ca cea de la Fardu, în apropierea oraşului Qom, unde este dificil să se ajungă doar cu un bombardament simplu. A treia fază prevede alte rachete, de această dată de croazieră, care vor fi lansate pentru a face KO sistemele de comandă şi control, de cercetare şi dezvoltare şi ale rezidenţelor persoanelor implicate în planul de îmbogăţire a uraniului. Imediat după aceea, satelitul israelian de recunoaştere TecSarva trece deasupra Iranului pentru a evalua daunele suferite de aceste obiective.

Informaţiile vor fi transferate avioanelor în zbor spre Teheran, aparate cu tehnologie încă necunoscută marelui public, inclusiv aliatului american, „invizibile pentru radare”, care vor fi trimise în Iran pentru a termina treaba.

„Vor lovi un număr restrâns de obiective care au nevoie de asalturi ulterioare pentru a fi distruse definitiv. Obiectivul clar este de a spulbera orice posibilitate de dezvoltare nucleară a regimului islamic. Şi pentru a evita o contraofensivă iraniană în teritoriul israelian de a distruge instalaţiile de lansare a rachetelor.

Deocamdată, guvernul lui Netanyahu este în minoritate în cadrul cabinetului pentru securitate, iar SUA îşi afirmă încă refuzul de a aproba un atac antiiranian. 

Cele mai citite

DGA și mascații au descins la Râmnicu Sărat! Acuzații de corupție

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale al IPJ Buzău, au...

Amenințări de la Moscova, după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova va răspunde Bucureştiului la expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...
Ultima oră
Pe aceeași temă