29.1 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialAsasinul era un student chinez

Asasinul era un student chinez

Politistii au facut o identificare preliminara a atacatorului, dar inca nu vor sa faca aceasta informatie publica. Presa britanica scrie insa ca atacatorul era un student chinez, de 24 de ani, care venise in SUA in august 2006, din Shanghai, cu bursa de student. Nu se stie pentru moment daca era sau nu student la Universitatea Virginia Tech.

A mers in dormitorul unde se afla prietena lui, despre care credea ca il inseala, s-a certat cu ea, pana cand a venit un student sa ii linisteasca. Atacatorul i-a impuscat pe amandoi. Deja presa americana, mai precis ziarul New York Times a scris despre una dintre victime, Razan Clark, studentul ucis in primul atentat.

Studentii sunt frustrati si se intreaba cum de a trecut atat de mult timp, aproape doua ore, intre prima impuscatura si cea de a doua. Ei povestesc ca, daca ar fi fost inchis intregul campus imediat dupa primul atac armat, l-ar fi putut evita pe cel de-al doilea.

Baia de sange, in care si-au pierdut viata 33 de persoane si alte cateva zeci sunt ranite, nu a fost un act terorist, a declarat FBI, implicat in ancheta.

Universitatea este situata in Blacksburg, la circa 390 km de Washington DC.

 

 

Profilul obisnuit al acestor criminali descrie o persoana "izolata, retrasa si asociala", afirma Alan Langlieb, directorul Departamentului de psihiatria muncii din cadrul Universitatii John Hopkins.

Despre atacatorul de la Universitatea Virginia Tech nu se cunosc decat informatiile furnizate de martori. Inalt, de origine asiatica, acesta a dat dovada de fermitate si stapanire de sine, intorcandu-se de doua ori intr-o sala de cursuri pentru a deschide focul asupra studentilor.

"Nu exista un raspuns", a declarat Langlieb, intrebat despre mobilul unei asemenea crime.

"Nu se stie cu exactitate ce anume determina asa ceva", a adaugat acesta, subliniind ca nu poate oferi un raspuns simplu, data fiind complexitatea comportamentului uman.

"Uneori, este o conduita premeditata, dar cineva se poate trezi intr-o dimineata decis sa faca ravagii in societate", a subliniat psihiatrul american.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Un autocar și un autocamion din Ucraina s-au ciocnit în județul Constanța. Autocarul transporta copii ucraineni în Bulgaria

Un autocar și un autocamion, ambele din Ucraina, s-au ciocnit în județul Constanța, în noaptea de duminică spre luni, 16 spre 17 iunie 2024. Accidentul...

Radu Mihaiu, despre alegerile din Sectorul 2: Există secții unde lipsesc voturi, există secții unde se regăsesc voturi în plus

Primarul Radu Mihaiu atrage atenția că, după alegerile din Sectorul 2, "există secții unde lipsesc voturi, dar și mai grav, există secții unde se...
Ultima oră
Pe aceeași temă