12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialArtiştii timişoreni, în război cu Nicolae Robu

Artiştii timişoreni, în război cu Nicolae Robu

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a intrat într-un adevărat scandal cu Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Timişoara. Edilul bănăţean a deranjat, în general, ONG-urile din oraş în ultimele zile, atunci când a declarat că “primăria nu e vacă comunală”, cu referire la sprijinirea financiară a activităţii acestora. Ba mai mult, Robu a anunţat că măreşte chiriile în oraş special pentru asemenea organizaţii, dar a arătat cu degetul şi artiştii timişoreni, pe care i-a acuzat că “nu au făcut nimic pentru oraş”. Aceştia din urmă au luat, ieri, hotărârea de a protesta public, printr-o scrisoare adresată atât primarului, cât şi presei.

 

“Fotbalul nu e artă”

 

“Este inadmisibil ca filiala Timişoara a Uniunii Artiştilor Plastici (UAPT) şi fiecare artist plastic în parte să fie incluşi în categoria celor care mulg din vistieria primăriei în termeni peiorativi, fiind alăturaţi categoriei adevăraţilor infractori. Considerăm că, în vederea depunerii candidaturii pentru capitală culturală europeană, prioritar este acum să aveţi atenţia îndreptată mai mult spre cultură şi nu spre alte domenii care nu au legătură directă cu arta – precum fotbalul, evenimente de calitate îndoielnică sau finanţarea Sălii Polivalente a Politehnicii Timişoara”, se arată în scrisoarea cu titlul “Nu mor artiştii când vor primarii”, semnată de membrii UAPT.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă