17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialIncendiu la hotelul de la barajul VIDRARU. Focul s-a extins

Incendiu la hotelul de la barajul VIDRARU. Focul s-a extins

UPDATE: Incendiul izbucnit, marţi după-amiază, la un hotel de pe malul lacului Vidraru, judeţul Argeş, s-a extins pe o suprafaţă de peste 500 de metri pătraţi, zece echipaje de pompieri intervenind pentru stingerea focului, o angajată a unităţii hoteliere fiind dusă la spital după ce s-a intoxicat cu fum.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, la peste patru ore de la izbucnirea incendiului de la hotelul Posada, situat pe malul lacului Vidraru, flăcările ard pe o suprafaţă de peste 500 de metri pătraţi la mansarda din lemn şi la acoperişul construcţiei, transmite corespondentul Mediafax.

Zeci de pompieri intervin cu zece autospeciale cu apă şi spumă, un camion cu motopompe, două autoscări şi o ambulanţă SMURD, însă acţiunea de stingere a incendiului este una dificilă, pe de o parte din cauza zonei greu accesibile, iar pe de altă parte din cauza lipsei sursei de apă, au declarat sursele citate.

În timpul intervenţiei, paramedicii de la SMURD au preluat şi au transportat la spital o angajată a hotelului, în vârstă de 27 de ani, care s-a intoxicat cu fum. Nicio altă persoană nu a fost rănită.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului. Hotelul Posada, situat pe Transfăgărăşan, pe malul lacului Vidraru, la aproximativ 200 de metri de lacul de acumulare, a fost deschis în anul 2010. Construcţia are mai multe etaje şi include peste 50 de camere, cu peste 110 locuri.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al județului Argeş, incendiul a cuprins partea superioară a hotelului Posada, situat în comuna Arefu, pe malul lacului de acumulare Vidraru. Potrivit primelor date de la locul incendiului, în hotel nu erau cazaţi turişti, iar angajaţii aflaţi în clădire au reuşit să iasă, astfel că nimeni nu a fost rănit.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Traficanți de droguri prinși la Sibiu. Vindeau cu sume cuprinse între 100 și 140 lei

La data de 28 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sibiu, au dispus...

Barcelona are un nou antrenor. Germanul Hansi Flick a semnat cu catalanii

Este oficial! După săptămâni de speculații, germanul Hansi Flick a semnat cu FC Barcelona. Hansi Flick a semnat un contract valabil pentru două sezoane cu...

De ce a ratat Iulian Dumitrescu Grand Prix-ul de la Monaco

Prin faptul că i s-a prelungit, săptămâna trecută, controlul judiciar impus la 1 februarie 2024, baronul liberal de Prahova, Iulian Dumitrescu, a ratat...
Ultima oră
Pe aceeași temă