12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialArad:Camerele video pentru Bac sunt asigurate, urmând să se cumpere unele pentru...

Arad:Camerele video pentru Bac sunt asigurate, urmând să se cumpere unele pentru evaluarea naţională

Dispozitivele de supraveghere necesare pentru bacalaureat sunt deja asigurate în judeţul Arad, în timp ce pentru examenele din cadrul evaluării naţionale există în dotare 142 de camere, urmând să fie cumpărate încă 126, pentru achiziţionarea cărora a fost alocată suma de 18.000 de lei.

Inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Arad, Nicolae Pellegrini, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că toate sălile de clasă în care se va desfăşura bacalaureatul sunt dotate cu dispozitive de supraveghere video, respectiv 322 de camere.

Pentru evaluarea naţională, necesarul este de 268 de camere video, pentru tot atâtea clase în care se vor desfăşura examenele, existând deja în dotare 142 de dispozitive, astfel că vor mai fi cumpărate 126.

Pentru achiziţia acestora, a fost alocată şcolilor suma de 18.000 de lei.

Potrivit sursei citate, camerele urmează să fie cumpărate de fiecare şcoală în parte, fără licitaţie “pentru că este vorba de sume mici pe fiecare şcoală”.

În judeţul Cluj, examenul de bacalaureat va fi supravegheat în sesiunea din vară de 400 de camere video.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Horea Corcheş, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că în judeţ Cluj au fost achiziţionate majoritatea camerelor video pentru sesiunea din toamna anului trecut, astfel încât pentru examenul din vara anului 2012 a fost nevoie doar de o suplimentare.

“La nivelul judeţului Cluj, pentru sesiunea din vară a examenului de bacalaureat sunt asigurate camerele video de supraveghere. Majoritatea au fost achiziţionate anul trecut, pentru sesiunea din toamnă, astfel încât acum a fost nevoie doar de o suplimentare, doar la anumite centre de examen din cele 20 câte vor funcţiona în judeţ şi au fost cumpărate de către unităţile şcolare unde vor funcţiona aceste centre. În total, bacalaureatul va fi supravegheat cu 400 de camere video care vor fi instalate în fiecare clasă din cele 20 de centre unde vor fi susţinute probele scrise”, a spus Corcheş.

El a afirmat că nu ştie cât au costat camerele video achiziţionate până acum.

Sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului de anul acesta începe în perioada 11-13 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Examenul continuă în intervalul 13-15 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, 18-22 iunie (evaluarea competenţelor digitale) şi 25-27 iunie (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională).

Probele scrise încep în 2 iulie cu limba şi literatura română. Pentru 3 iulie, este programată proba scrisă de limba şi literatura maternă, la 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8:00 şi 12:00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10-12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă