27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialAproximativ 2.000 de sindicalişti de la metrou protestează joi în Capitală

Aproximativ 2.000 de sindicalişti de la metrou protestează joi în Capitală

Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) anunță că aproximativ 2.000 de sindicalişti de la metrou vor protesta, joi, la sediile Ministerului Transporturilor, Guvernului şi PSD şi vor merge în marş de la Piaţa Gării de Nord până la sediul Guvernului, printre revendicările acestora fiind neaplicarea contractului colectiv de muncă.

Protestul organizate de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) va începe la ora 14.00, în faţa Ministerului Transporturilor.

Sindicaliştii vor pleca apoi în marş, în jurul orei 14.30, pe traseul Piaţa Gării de Nord – Calea Griviţei – strada Polizu – strada Buzeşti – Piaţa Victoriei, aceştia urmând să meargă pe prima bandă de circulaţie.

Protestatarii vor continua protestul, între orele 15.30 şi 16.00, în Piaţa Victoriei.

Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa participanţilor în zona de desfăşurare a mitingului dar şi pe traseul marşului.

”Joi, 15 mai a.c., în intervalul orar 13.30-16.00, Unitatea Sindicatul Liber Metrou, organizează un miting urmat de un marş, la care organizatorul a anunţat prezenţa unui număr de aproximativ 2000 de persoane, după următorul program:

– între orele 14.00 – 14.30, miting la sediul Ministerului Transportului, pe aleea centrală din Parcul Gării de Nord;

– marşul se va desfăşura între orele 14.30-15.30, pe traseul Piaţa Gării de Nord – Cal. Griviţei – str. Polizu – str. Buzeşti – Piaţa Victoriei pe banda I de circulaţie.

– între orele 15.30 – 16.00, miting în Piaţa Victoriei.

Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa participanţilor în zona de desfăşurare a mitingului dar şi pe traseul marşului”, informează Jandarmeria Capitalei.

Pentru buna desfăşurare a activităţilor, Jandarmeria Capitalei recomandă tuturor participanţilor la această adunare publică:

– să respecte condiţiile de organizare şi desfăşurare a adunărilor publice,

– să respecte orele de desfăşurare şi locul destinat adunării respective,

– să respecte recomandările făcute de jandarmi,

– să nu participe la activitate în stare de ebrietate,

– să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice.

Jandarmeria Capitalei reaminteşte că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

Cele mai citite

Liderii G7 avertizează dur China să nu mai sprijine Rusia: “permite” războiul acesteia în Ucraina

Sprijinul acordat de China Rusiei "permite" războiul acesteia în Ucraina, au avertizat vineri liderii celor mai avansate economii ale lumii, într-o înăsprire a tonului...

S-au împlinit 135 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu

Cu prilejul comemorării a 135 de ani de la trecerea sa în neființă, poetul Mihai Eminescu a fost omagiat la mormântul său din Cimitirul...

Un influencer din Dubai a fost amendat cu 1.800 de euro

Autoritățile au prins o femeie că a navigat cu o barcă pneumatică pe un țărm interzis după ce a postat chiar ea videoclipuri despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă