21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialAproape 600 de permise, reţinute pentru conducere sub influienţa alcoolului

Aproape 600 de permise, reţinute pentru conducere sub influienţa alcoolului

Poliţiştii au constatat peste 135 de infracţiuni de conducere a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală şi au reţinut aproape 600 de permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, în urma unei acţiuni desfăşurate pe parcursul unei săptămâni, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

În perioada 9-15 decembrie a.c., poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au desfăşurat, la nivel naţional, o acţiunepentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acţiunea face parte din Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (T.I.S.P.O.L.), desfăşurându-se, simultan, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre ale U.E..

În urma activităţilor la care au participat, în medie, zilnic, peste 1.490 de poliţişti, au fost constatate 136 de infracţiuni de conducere a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală şi au fost aplicate 593 de sancţiuni contravenţionale pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, celor 593 de conducători auto depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, le-au fost reţinute permisele de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule.

Acţiunea continuă şi în perioada 16-22 decembrie a.c..

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă