32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialApocalipsa nu îi sperie pe români

Apocalipsa nu îi sperie pe români

Doar un sfert dintre români cred că Apocalipsa, aşa cum este descrisă în texte religioase, va aduce sfârşitul lumii, deşi aproape jumătate din populaţie consideră că Universul a fost creat de Dumnezeu, arată un studiu realizat de Discovery Channel.

În rândul românilor, persoanele de sex feminin precum şi cele cu venituri mici, cred mai mult în Divinitate decât bărbaţii sau persoanele cu venituri mari.

Majoritatea oamenilor cred că sfârşitul lumii va veni din cauza unui dezastru natural sau a epuizării resurselor naturale.

Discovery Channel a realizat un sondaj de opinie în cinci ţări din sud-estul Europei pentru a afla părerile oamenilor despre tehnologie, divinitate şi evoluţie.

Peste 50% din numărul total al respondenţilor consideră că roboţii sunt extrem de folositori în tehnologia modernă, în timp ce aproximativ 2 din 10 cred că au un impact negativ asupra vieţii oamenilor, considerându-i răspunzători pentru creşterea numărului de şomeri. În România, un procent semnificativ dintre cei care cred că roboţii au un impact negativ asupra oamenilor sunt tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani.

Cu toate acestea, o treime dintre europenii nu cred că oamenii s-ar putea întoarce la modul de viaţă al oamenilor preistorici datorită dependenţei de tehnologie fără de care nu pot concepe viaţa de zi cu zi. Aproximativ 28% din respondenţii din toate cele cinci ţări cred că s-ar putea întoarce la acea viaţă, numai dacă ar fi forţaţi. Croaţii, bulgarii şi slovenii sunt cei mai convinşi că se pot adapta în special pentru o viaţă mai sănătoasă.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Zelenski participă în Singapore la conferinţa Shangri-La Dialogue. Ce va discuta cu Lloyd Austin

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns sâmbătă în Singapore pentru conferinţa Shangri-La Dialogue, unde se va întâlni cu secretarul american al apărării Lloyd Austin,...

Un fost ofițer sancționat de SUA s-a înscris în cursa pentru președinția Iranului

Fostul comandant al Gardienilor Revoluției, sancționat de SUA, Vahid Haghanian, se numără printre candidații care s-au înregistrat în cursa pentru președinția Iranului, după ce...

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...
Ultima oră
Pe aceeași temă