26.5 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeSpecialAngela Merkel era ţinta individului care a rănit cu cuţitul o candidată...

Angela Merkel era ţinta individului care a rănit cu cuţitul o candidată la alegerile locale

Un german care a înjunghiat-o în gât pe o candidată la postul de primar al oraşului Koln, Henriette Reker, în timpul unui eveniment de campanie, din cauza poziţiei sale prorefugiaţi, ar fi preferat de fapt s-o omoare pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat un poliţist, vineri, în faţa unui tribunal din Duesseldorf, relatează agenţia DPA, preluată de Agerpres

Frank S. (44 de ani), acuzat de tentativă de omor după ce-a înjunghiat-o grav cu un cuţit pe politiciană pe 7 octombrie, a afirmat că Angela Merkel era de fapt ţinta vizată, dar că era prea greu de ajuns la ea, potrivit poliţistului. 

Imediat după arestarea sa la Koln, Frank S le-a spus poliţiştilor, inclusiv martorilor, că fapta sa a fost o acţiune de protest faţă de politica privind refugiaţii a Angelei Merkel, a cărei promisiune de găzduire a atras circa 1,1 milioane de migranţi în Germania în 2015. 

Henriette Reker, coordonator pe probleme sociale pentru cazarea refugiaţilor până să fie aleasă primăriţă la o zi după atacul asupra sa, a suferit răni grave în acea vreme şi a fost plasată în comă artificială. 

Cu toate că şi-a preluat mandatul cinci zile mai târziu în timp ce era încă în spital, dna Reker urmează în continuare un tratament medical pentru rănile pe care ea le-a suferit în timpul unui eveniment de campanie. 

Frank S era cunoscut autorităţilor pentru activităţile sale în cercurile extremiste de dreapta în anii 1990. După ce-a înjunghiat-o pe Henriette Reker, el a rănit şi alte patru persoane cu un cuţit de vânătoare. 

Atacatorul ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă, dar avocaţii săi susţin că fapta lui ar putea fi încadrată la vătămare corporală gravă, care ar putea fi pedepsită cu până la 10 ani de închisoare potrivit legislaţiei germane. 

Cele mai citite

Război în Ucraina – Ziua 575 – Armata ucraineană câștigă teren: o nouă victorie lângă Sevastopol

 UPDATE 03:00 Rusia susţine că 19 drone au fost doborâte peste CrimeeaMinisterul rus al Apărării susţine că un atac pe scară largă cu...

Posibile exemple de abuz Enel, investigate de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței suspectează firmele din grupul Enel România de abuz de poziție dominantă. Italienii s-ar putea alege cu o sancțiune uriașă. Autoritatea de concurență...
00:00:53

Zelenski se confruntă cu ambasadorul Rusiei la ONU

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a prezentat la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite-ONU, o dispută verbală fiind generată între el și oficiali ruși prezenți,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies