13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAndrei Baciu, un tânăr de 28 de ani, propunerea de ministru al...

Andrei Baciu, un tânăr de 28 de ani, propunerea de ministru al Sanătății

Andrei Baciu, noul ministru al Sanatatii, a fost descris de premierul desemnat Dacian Ciolos drept "un tanar medic chirurg, cu experienta in strainatate, dar si experienta in managementul spitalicesc".

Andrei Baciu a absolvit in urma cu patru ani Facultatea de Medicina din Bucuresti si a lucrat doi ani in chirurgie cardiovasculara in cel mai mare spital din Rouen, Franta. De un an si jumatate s-a intors in Romania unde a lansat, impreuna cu liberalul Cristian Busoi, o campanie pentru drepturile pacientilor.

Este presedintele Asociatiei SOS Drepturile Pacientilor, cea care a lansat impreuna cu liberalul Cristian Busoi o campanie pentru drepturile pacientilor, prezenta atat prin afise stradale cat si la diverse televiziuni.

Andrei Baciu a terminat Facultatea de Medicina in Bucuresti in 2011. In prima jumatate a acestui an a urmat un program de 4 luni de formare in management spitalicesc la Scoala Nationala de Sanatate Publica din Bucuresti. In domeniul managementului sanitar experienta sa mai include un program de formare la Open University din Marea Britanie, finalizat in iulie 2014.

Andrei Baciu a terminat liceul militar din Alba Iulia in urma cu zece ani. Din ianuarie 2012 pana in martie 2012 a fost rezident in sectia de chirurgie cardiaca a Spitalului Fundeni, apoi a lucrat doi ani in acelasi domeniu ca medic rezident in Spitalul Universitar din Rouen, Franta, unde a fost implicat si in studii de cercetare internationale. Andrei Baciu a urmat la Rouen cursuri unde i-a avut formatori pe profesorii Litzler si Cribier, doua nume cunoscute in chirurgia cardiovasculara. 

Din august 2014 a revenit in Romania unde a efectuat stagii de chirurgie generala la Spitalul Universitar din Bucuresti si de chirurgie toracica la Institutul "Marius Nasta".

Andrei Baciu are 28 de ani. Vorbeste engleza si franceza.

Cele mai citite

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă...
Ultima oră
Pe aceeași temă