23.3 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialAncheta penala la Ocolul Silvic Petrosani

Ancheta penala la Ocolul Silvic Petrosani

Mai multe persoane cu functii de raspundere din cadrul Ocolu-lui Silvic Petrosani sunt cercetate de reprezentantii Biroului de Investigare a Fraudelor Petrosani pentru afaceri cu fondul forestier administrat.
Comandantul Politiei municipiului, Nicolae Florin, a declarat ca prejudiciul estimativ s-ar cifra la cateva miliarde de lei vechi, dar a adaugat ca deocamdata nu pot fi date publicitatii mai multe amanunte, pentru ca ancheta se afla in faza actelor premergatoare.
Potrivit sursei citate, este vorba despre “un minus mare” in gestiunea Ocolului Silvic Petrosani, iar la ora actuala se incearca lamurirea acestui aspect.
Luna trecuta, directorul Directiei Silvice Hunedoara, Lucian Stratulat, a decis efectuarea unei rocade la nivelul conducerilor celor doua ocoale silvice din Valea Jiului, respectiv Petrosani si Lupeni, dupa ce s-au constatat unele deficiente de management in activitatea acestora.
Seful Ocolului Silvic Petrosani, Otto Hebel, un “veteran” in aceasta functie, a fost mutat la institutia similara de la Lupeni, in timp ce Viorel Durbaca, seful de la Lupeni, a venit la conducerea ocolului din Petrosani.
Stratulat a precizat in momentul adoptarii respectivei decizii ca “rocada” are drept motivatie si faptul ca au fost unele sesizari cu privire la o serie de nereguli inregistrate pe teritoriul celor doua institutii silvice din Valea Jiului.

Cele mai citite

UE investește aproape 3 miliarde EUR din veniturile provenite din comercializarea certificatelor de emisii pentru sisteme energetice mai curate în zece țări ale UE

UE investește aproape 3 miliarde EUR din veniturile provenite din comercializarea certificatelor de emisii pentru sisteme energetice mai curate în zece țări ale UE,...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă