32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialAnchetă la un liceu din CAPITALĂ: O elevă ar fi fost VIOLATĂ...

Anchetă la un liceu din CAPITALĂ: O elevă ar fi fost VIOLATĂ în toaleta şcolii

UPDATE: Inspectorul şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Lixandru a precizat, joi, că eleva de la liceul Dimitri Gusti a declarat că a întreţinut relaţii sexuale cu mai mulţi colegi, dar că acest lucru s-a întâmplat în afara şcolii, în afara orelor de curs.

“Vom intensifica orele de consiliere pentru a evita astfel de incidente”, a mai spus Ionel Lixandru.

El a adăugat că urmează să fie trimisă o echipă de inspectori pentru investigaţii amănunţite.

Clarificările inspectorului Ionel Lixandru vin în urma unei întâlniri organizate joi cu membrii familiei elevei, Consiliul de Administraţiei şi reprezentanţi ai secţiei de poliţie 18.

—-

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va face o anchetă la Liceul “Dimitrie Gusti” în cazul unei eleve de clasa a IX-a care ar fi fost abuzată de mai mulţi băieţi, în luna decembrie, în toaleta unităţii de învăţământ, a declarat, joi, pentru Agerpres, inspectorul general adjunct, Florian Ionel Lixandru.

Potrivit acestuia, incidentul ar fi avut loc în luna decembrie, însă conducerea unităţii de învăţământ a aflat de acesta miercuri.

“Am fost informaţi de conducerea unităţii de învăţământ că incidentul a avut loc în luna decembrie. O elevă de clasa a IX-a ar fi fost abuzată de mai mulţi băieţi. Astăzi la ora 8,30 dimineaţă părinţii fetei şi ai băieţilor s-au întâlnit cu reprezentanţii şcolii şi cu cei ai Poliţiei Locale”, a spus inspectorul general adjunct, care menţionat că nu se cunoaşte vârsta presupuşilor agresori.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IŞMB, Marian Banu, a declarat pentru Agerpres că Inspectoratul a cerut miercuri seară o informare din partea reprezentanţilor liceului în legătură cu o “stare conflictuală între o elevă şi mai mulţi colegi”.

Banu a mai spus că părinţii fetei ar fi depus o plângere la secţia de poliţie la care este arondat liceul.

Cele mai citite

Greco-catolicii din București celebrează duminică zece ani de la întemeierea episcopiei

Duminică, 2 iunie 2024, de la orele 10, la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” (str. Polonă 50), Eparhia Greco-Catolică de București celebrează zece...

UNICEF, concluzii îngrijorătoare cu privire la copiii din România. 41,5% dintre aceștia, în risc de sărăcie şi excluziune socială

UNICEF a pregătit o serie de activități distractive și educative pentru copii și părinți, oferindu-le oportunitatea să se bucure împreună și să învețe lucruri...

Netanyahu e neschimbat: Încheierea războiului doar dacă Hamas va fi distrusă

Condiţiile pentru ajungerea la o ''încetare a focului permanentă'' în Fâşia Gaza nu s-au schimbat şi ele includ ''distrugerea'' Hamas şi ''eliberarea tuturor ostaticilor''...
Ultima oră
Pe aceeași temă