20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialAmon Tobin trimite vibratii ciudate in Session

Amon Tobin trimite vibratii ciudate in Session

» Duminica, de la ora 22.00, Clubul Session din Bucuresti va vibra de sonoritatile experimentale ale muzicianului electro brazilian Amon Tobin.
» Silent Bass, cel mai recent proiect al lui Silent Strike (Ioan Titu) si Dan Basu, va sustine un concert in deschiderea show-ului.

Amon Tobin este unul dintre cei mai renumiti muzicieni electro la ora actuala, fiind nu numai DJ, dar si producator si compozitor de coloane sonore pentru filme, televiziune si jocuri video. Este unul dintre artistii cei mai importanti ai labelul-ui Ninja Tunes si a fost remarcat de la bun inceput pentru felul unic in care a combinat intr-un sound electro influente de jazz, bossa nova, butucada sau jungle.
Cunoscut sub numele prescurtat, brazilianul Amon Adonai Santos de Araujo Tobin (numele de familie este mostenit de la un bunic irlandez) este un inovator in ce priveste utilizarea sample-urilor si manipularea materialului sonor mult dincolo de sursa originala.
Cu ultimul sau album, "Foley Room" (2007), Amon Tobin a evoluat incet, dar sigur catre zone mai intunecate ale muzicii electronice. Pentru acest album, Tobin a folosit sample-uri inregistrate chiar de el din natura si din orase: sunetul masinilor pe strada, zgomotele facute de animale la gradina zoologica, insecte, ustensile, roboti si chiuvete stricate.

Silent Bass este cel mai recent proiect al lui Silent Strike (Ioan Titu, 25 ani), impreuna cu artistul video Dan Basu (25 ani). Silent Strike este unul dintre cele mai apreciate nume din scena de muzica electronica din Romania. Are la activ un album si anul acesta pregateste un album in colaborare cu doi prestigiosi muzicieni de jazz din Statele Unite (Lucian Ban si Alex Harding) si un album solo, care va aparea in toamna. Dan Basu este artist video si colaboreaza cu Ioan Titu de 4 ani. Prezenta lui la Clubul Session in seara de 27 aprilie este mai mult decat oportuna, intrucat tot el va ilustra si set-ul lui Amon Tobin, acesta din urma fiind impresionat de lucrarile lui Dan de pe site-ul proiectului Silent Bass.
Biletele la concert costa 40 de lei si pot fi cumparate online la www.bilet.ro, sau la Librariile Carturesti, Magazinul Muzica, Magazinul Unirea si in reteaua de magazine Flanco si Flamingo Computers din Bucuresti si din tara. In ziua evenimentului, biletele vor costa 50 de lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă