32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialAmeninţarea cu bombă de la Biserica Reformată din Timişoara a fost falsă

Ameninţarea cu bombă de la Biserica Reformată din Timişoara a fost falsă

Ameninţarea cu bombă, de duminică dimineaţă, de la Biserica Reformată din Timişoara s-a dovedit a fi una falsă, după ce, în urma verificărilor, poliţiştii nu au găsit niciun obiect exploziv în interiorul imobilului sau în apropierea acestuia, potrivit Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inpsectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Timiş, Marinela Hotico, după aproximativ 45 de minute, timp în care poliţiştii au făcut verificări atât în interiorul bisericii, cât şi în zonă, s-a stabilit că ameninţarea cu bombă a fost falsă.

“În urma verificărilor făcute de poliţiştii compartimentului pirotehnic atât în interiorul bisericii, cât şi în apropierea ei nu a fost identificat niciun material exploziv. În continuare se desfăşoară activităţi pentru identificarea persoanei care a realizat apelul şi tragerea acesteia la răspundere”, a afirmat Hotico.

Câteva zeci de enoriaşi, care au venit la slujba de duminică, ce începe la ora 10.00, au aşteptat în stradă, împreună cu personalul bisericii, până când poliţiştii au permis accesul acestora în interior.

Mai multe echipaje de poliţie, jandarmi şi salvare au intervenit, duminică dimineaţă, în jurul orei 09.00, la Biserica Reformată din Timişoara, după ce un bărbat a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a anunţat că a amplasat un dispozitiv exploziv, persoanele aflate în imobil fiind evacuate.

Potrivit poliţiştilor care au intervenit la faţa locului, apelul a fost făcut de pe un telefon public dintr-o localitate din judeţul Neamţ.

Cele mai citite

Atenție! Kaufland retrage un produs de la raft, deoarece există suspiciunea de infectare cu Listeria Monocytogene

Retailerul Kaufland a luat decizia de a retrage de pe rafturi un sortiment de file de somn suspectat de contaminare cu bacteria Listeria Monocytogenes. Conform...

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...

MAE anunță că s-a autosesizat privind dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone, în Italia

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) anunță, sâmbătă dimineața, că s-a autosesizat în urma informațiilor privind dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone,...
Ultima oră
Pe aceeași temă