0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialAmeninţarea cu bombă de la Biserica Reformată din Timişoara a fost falsă

Ameninţarea cu bombă de la Biserica Reformată din Timişoara a fost falsă

Ameninţarea cu bombă, de duminică dimineaţă, de la Biserica Reformată din Timişoara s-a dovedit a fi una falsă, după ce, în urma verificărilor, poliţiştii nu au găsit niciun obiect exploziv în interiorul imobilului sau în apropierea acestuia, potrivit Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inpsectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Timiş, Marinela Hotico, după aproximativ 45 de minute, timp în care poliţiştii au făcut verificări atât în interiorul bisericii, cât şi în zonă, s-a stabilit că ameninţarea cu bombă a fost falsă.

“În urma verificărilor făcute de poliţiştii compartimentului pirotehnic atât în interiorul bisericii, cât şi în apropierea ei nu a fost identificat niciun material exploziv. În continuare se desfăşoară activităţi pentru identificarea persoanei care a realizat apelul şi tragerea acesteia la răspundere”, a afirmat Hotico.

Câteva zeci de enoriaşi, care au venit la slujba de duminică, ce începe la ora 10.00, au aşteptat în stradă, împreună cu personalul bisericii, până când poliţiştii au permis accesul acestora în interior.

Mai multe echipaje de poliţie, jandarmi şi salvare au intervenit, duminică dimineaţă, în jurul orei 09.00, la Biserica Reformată din Timişoara, după ce un bărbat a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a anunţat că a amplasat un dispozitiv exploziv, persoanele aflate în imobil fiind evacuate.

Potrivit poliţiştilor care au intervenit la faţa locului, apelul a fost făcut de pe un telefon public dintr-o localitate din judeţul Neamţ.

Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, la DNA: Nicio decizie importantă nu era luată de domnul Cîţu fără domnul preşedinte

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a sosit vineri la DNA, în contextul anchetei privind achiziţiile de vaccinuri anti-COVID din pandemie, în care mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă