20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialAmbasada SUA din Yemen, LUATĂ CU ASALT de protestatari din cauza filmului-polemică...

Ambasada SUA din Yemen, LUATĂ CU ASALT de protestatari din cauza filmului-polemică despre Islam

Mii de manifestanţi care protestau împotriva unui film considerat ofensator la adresa islamului au luat joi cu asalt ambasada SUA la Sanaa, relatează AFP şi Reuters, potrivit Mediafax.

 

Citeşte şi:

Iranul denunţă filmul considerat insultător la adresa islamului şi anunţă o manifestaţie la Teheran

Manifestaţii în mai multe ţări arabe împotriva filmului considerat insultător la adresa islamului

YouTube a blocat accesul la filmul antiislam în Libia şi Egipt

Manifestanţii au intrat în incinta ambasadei şi au dat foc maşinilor diplomatice staţionate, după ce au distrus ferestrele birourilor de securitate din afara clădirii.

Poliţia a tras în aer şi a folosit tunuri de apă în încercarea de a-i dispersa pe manifestanţii care strigau numele profetului Mohamed.

Potrivit unor informaţii neconfirmate încă, există victime de ambele părţi.

Intitulat “Inocenţa musulmanilor” (“Innocence of Muslims”) şi din care un video de circa 14 minute a fost difuzat pe internet, filmul considerat a denigra islamul a stârnit reacţii puternice în mai multe ţări arabe.

În Libia, atacul de marţi seară asupra consulatului SUA s-a soldat cu moartea a patru americani, printre care şi ambasadorul. În Egipt au avut loc joi confruntări violente între manifestanţi şi poliţie în faţa ambasadei SUA la Cairo.

Cele mai citite

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...
Ultima oră
Pe aceeași temă