32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialAlianţa Voiculescu- Antonescu ne promite creştere economică de 25% pe an!!!

Alianţa Voiculescu- Antonescu ne promite creştere economică de 25% pe an!!!

PNL & PC Bros  vă propune o povestioară amuzantă cu taxe mici, impozite spre zero, feţi frumoşi şi telegenici, râuri de fonduri europene şi munţi de bani. Partener media Antena x. Aşa ar trebui să sune clipul de prezentare a proiectului politic numit(mă întreb de ce?) Alianţa de Centru Dreapta. Las mai jos câteva dintre “obiectivele” noii construcţii politice cu ceva precizări de bun simţ lângă ele. Comentariile ar fi de prisos aşa că… enjoy:

 

 

1)“ Creşterea PIB/cap de locuitor până în 2016 la nivelul UE”. În prezent România are un PIB/cap de locuitor de circa 7.400 de dolari(cel mai mic din UE şi cu 2000 de dolari mai mic decât în 2008).

Media UE este de 18.400 de dolari pe cap de locuitor. Până în 2016 mai sunt cinci ani aşadar, dacă presupunem că economia UE(fără RO) ar stagna, noi ar trebui să creştem cu circa 25%(sic) pe an pentru a ajunge la nivelul mediu din UE. Asta dacă nu cumva domnii Antonescu şi Voiculescu ştiu ceva despre vreo catastrofă care va decima populaţia României.

2) “ Creşterea treptată a veniturilor bugetare fiscale astfel încât ponderea acestora în PIB să ajungă la nivelul UE adică aproximativ 38-40%”.

Aceasta până în 2012!!!!!! Niciodată, dar nicioadată, nici când au scăzut taxele, nici când au mărit taxele, nici când au schimbat taxele, nici sub rege, nici sub comunism, nici după Revoluţie nivelul încasărilor bugetare nu a depăşit 32-33% din PIB ceea ce arată că atât este românul dispus să plătească. Şi în plus de ce şi-ar propune un partid de CENTRU- DREAPTA majorarea încasărilor bugetare?

3)   “Atragerea de investiţii străine directe(ISD) la nivelul a 14 miliarde de euro”.

  Tot până în 2012!!! Mă rezum doar la a preciza că în 2010 ISD nu vor depăşi 2,3 miliarde de euro iar în 2008, an de boom economic acestea nu au depăşit 7 miliarde de euro. Doar în 2009, când lumea băltea efectiv de bani ISD au ajuns la puţin peste 8 miliarde de euro.

 

Va urma.

 

 

Cele mai citite

Evenimente de Ziua Copilului în București

Numeroase evenimente au fost pregătite pentru copii, în Bucureşti, cu ocazia zilei de 1 Iunie, printre care "Porţi deschise" la Camera Deputaţilor, o nouă...

Nicușor Dan afirmă la Bookfest că s-a schimbat mentalitatea privind zona istorică a Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, sâmbătă, că se schimbă mentalitatea privind zona istorică a oraşului şi a pledat pentru integrarea acestei...

Robert Cazanciuc a lansat o carte despre Constituție pentru copii și tineri

Senatorul social-democrat Robert Cazanciuc şi-a exprimat speranţa, sâmbătă, la lansarea volumului său "Constituţia pentru copii şi tineri… de toate vârstele", că acesta va crea...
Ultima oră
Pe aceeași temă