29.6 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialAgentia Taberelor Scolare Alba nu a trimis nici un elev in vacanta

Agentia Taberelor Scolare Alba nu a trimis nici un elev in vacanta

Nici una dintre institutiile de invatamant din Alba nu trimite grupuri organizate de elevi in taberele scolare din judet sau din tara prin intermediul Agentiei Teritoriale a Taberelor si Turismului Scolar. Acest lucru se intampla pentru prima oara si ar putea fi cauzat de faptul ca institutia nu mai are director de cateva luni.
Subprefectul judetului, Clement Negrut, a declarat ca a sesizat situatia in momentul in care a vrut sa-si trimita copilul intr-o tabara la mare si a aflat ca nu exista grupuri de elevi din Alba inscrise pentru taberele de pe litoral pentru nici o perioada. Apoi a aflat ca nu exista grupuri nici pentru taberele de la munte.
Ca sa-si trimita copiii in vacanta prin reteaua nationala de tabere, parintii din Alba ar trebui sa-i duca personal in locul respectiv, dupa ce s-au asigurat in prealabil ca sunt acceptati intr-un alt grup, din alt judet, lucru destul de dificil daca tinem cont de faptul ca profesorii de la fiecare scoala pleaca in tabara cu un numar fix de elevi si pe majoritatea ii cunosc. De asemenea, la sfarsitul sejurului tot ei ar trebui sa-i aduca inapoi.
Negrut a mai spus ca directorii institutiilor de invatamant din Alba prefera, mai degraba, sa negocieze personal cu administratorii unor tabere sau pensiuni decat sa urmeze calea clasica, prin intermediul Agentiei Teritoriale a Taberelor. Aceasta metoda ar avea avantajele de a fi mai ieftina. De altfel, in ultimul timp, elevii au apelat mult mai rar la tabere, in conditiile in care preturile pentru un sejur de sapte zile pot ajunge la aproximativ 3-4 milioane de lei si uneori chiar mai mult.
Grupuri din alte judete sunt, insa, interesate de taberele din Alba, existand cereri din partea unor grupuri organizate mai ales pentru cea de la Arieseni, de altfel singura care are toate avizele necesare functionarii.
O alta posibila explicatie oferita de subprefect pentru faptul ca elevii din judet au pierdut sezonul taberelor de vara ar putea fi lipsa, in ultimele luni, a unui sef al institutiei.

Cele mai citite

Ana Bogdan, în turul al treilea la Roland Garros, după ce a eliminat-o pe finalista din 2021

Tenismena română Ana Bogdan s-au calificat în runda a treia a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a învins-o în...

„Nu există probleme pentru participarea la JO”

În ultima perioadă, în spațiul public au fost vehiculate informații legate de faptul că nu există fonduri suficiente pentru acoperirea cheltuielilor legate de...

Gheboasă, trimis în judecată de procurorii DIICOT

Gheboasă a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT. Gabriel Gavriș, pe numele său adevărat, a fost depistat în Capitală având asupra sa o...
Ultima oră
Pe aceeași temă