20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăMirela Matichescu, președintele OMD Mamaia Nord: Un sejur de 7 zile în...

Mirela Matichescu, președintele OMD Mamaia Nord: Un sejur de 7 zile în Mamaia Nord costă cel mult jumătate din cât costă unul similar în străinătate

Mirela Matichescu, președintele Organizației pentru Managementul Destinației Mamaia Nord, a făcut o comparație între prețurile pe care un cuplu de turiști le-ar plăti pentru un sejur de 7 zile în această vară și arată că cea mai nouă stațiune de pe litoralul românesc, Mamaia Nord este de departe cea mai bună ofertă din punct de vedere financiar. Astfel, potrivit Mirelei Matichescu, un sejur în Mamaia Nord costă cel mult jumătate din valoarea unuia efectuat în străinătate, iar plaja și zona de îmbăiere pe care Mamaia Nord le oferă sunt la o calitate similară, dacă nu chiar superioară celor din străinătate.

„Mamaia Nord, cea mai nouă stațiune de pe litoralul românesc, este o alternativă reală, de bună calitate, pentru românii care vor să petreacă un concediu beneficiind de plajă de calitate, de o zonă de îmbăiere sigură și de un cost corect pentru serviciile turistice.

Un pachet care include transport și cazare pentru 7 nopți în Mamaia Nord ar implica un cost mediu de 3.000-3.500 de lei, în funcție de tipul de cazare aleasă, pentru că stațiunea noastră are oferte pentru toate categoriile de turiști. Bugetul de vacanță pentru un sejur în Mamaia Nord este la cel puțin jumătate din valoarea unuia ferent unui concediu în străinătate. Astfel, pentru o săptămână în Grecia, la un hotel de 4 stele, un cuplu de turiști ar plăti aproximativ 6.900 de lei pentru cazare și transport, fără să fie incluse toate costurile cu mâncare. Pentru un sejur în Turcia, în regim all inclusive, același cuplu de turiști ar trebui să plătească un total de aproximativ 9.000 de lei. Sicilia ar implica un cost de aproape 9.600 de lei pentru o vacanță de 7 zile, ceea ce include transportul și cazare la un hotel de 4 stele, fără să fie cuprinse toate cheltuielile aferente alimentației. O opțiune mai extravagantă, precum Coasta de Azur, ar însemna un cost de peste 11.000 de lei, dintre care cazarea la un hotel de 4 stele ar echivala cu 9.000 de lei, transportul ar însemna alți aproape 2.300 de lei, iar peste aceste cheltuieli se adaugă cele cu mâncarea. Spania ar implica un cost de aproape 10.500 de lei, dintre care circa 7.000 de lei ar fi necesari pentru cazare, iar transportul cu avionul ar însemna între 3.000-3.500 de lei. ”, a declarat Mirela Matichescu, citată într-un comunicat de presă remis cotidianului național ROMÂNIA LIBERĂ.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă