26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalDecizia luată de Comisia Europeană în privința platformei Temu

Decizia luată de Comisia Europeană în privința platformei Temu

Comisia Europeană a desemnat Temu drept o platformă online foarte mare.

Temu este o piață online cu o medie de peste 45 de milioane de utilizatori lunari în Uniunea Europeană. Numărul de utilizatori, comunicat de Temu către Comisie, depășește pragul RSD necesar pentru desemnarea ca platformă online foarte mare.

„În urma desemnării de astăzi ca platformă online foarte mare, Temu va trebui să respecte cele mai stricte norme în temeiul RSD, în termen de patru luni de la notificarea sa (și anume până la sfârșitul lunii septembrie 2024), precum obligația de a evalua și de a atenua în mod corespunzător orice riscuri sistemice care decurg din serviciile sale, inclusiv listarea și vânzarea de mărfuri contrafăcute, de produse nesigure sau ilegale și de articole care încalcă drepturile de proprietate intelectuală”, se arată în comunicatul de presă al CE.

Începând cu 17 februarie 2024, toate platformele online, inclusiv Temu, trebuie deja să respecte obligațiile generale prevăzute de RSD. Odată cu desemnarea de astăzi, numărul platformelor și motoarelor de căutare online foarte mari desemnate de Comisie în temeiul RSD a ajuns la 24.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă