25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialAfganistan: Aeroportul din Kandahar, atacat de talibani

Afganistan: Aeroportul din Kandahar, atacat de talibani

Aeroportul dintr-un mare oraş din sudul Afganistanului, Kandahar, a fost atacat, marţi, de talibani, informeză  AFP, citat de Agerpres.

Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Kandahar, Samim Khpalwak, “insurgenții au reușit să facă o spărtură pe la prima intrare în complexul aeroportuar”.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al armatei în Kandahar, Mohammad Mohsin Sultani, a precizat că trupele afgane nu cunosc numărul exact al combatanţilor.

Talibanii au revendicat atacul, care intervine cu o zi înainte de vizita președintelui Ashraf Ghani în Pakistan, cu ocazia unei conferințe regionale, vizită ce oferă speranțe cu privire la reluarea procesului de pace din Afganistan.

“Mai mulți candidați la martiriu echipați cu arme ușoare și grele au intrat pe aeroportul din Kandahar și au atacat forțele invadatorului. Lupte feroce sunt în curs”, au anunțat talibanii într-un comunicat.

Această ofensivă a fost lansată după mai multe zile de speculații cu privire la soarta lui Akhtar Mansour, liderul talibanilor, despre care mai multe surse au anunțat că a fost grav rănit în timpul unei dispute interne. Talibanii au difuzat sâmbătă un mesaj audio prezentat ca fiind o declarație a mollahului Mansour, respingând cu vehemență orice schimb de focuri între talibani și calificând această informație drept ‘propagandă inamică’.

 

Cele mai citite

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă