13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAfacere de nişă: terasa cu loc de joacă pentru copii

Afacere de nişă: terasa cu loc de joacă pentru copii

În Bucureşti şi în ţară au apărut o puzderie de terase şi restaurante, care cu greu se mai diferenţiază între ele. La Deva şi Craiova am văzut în această vară două terase care sunt pline cu muşterii, indiferent dacă este weekend sau o seară în timpul săptămânii. Secretul lor? Un loc de joacă pentru copii, bine utilat.

Un tobogan, o căsuţă de poveşti, maşinuţe de plastic sau ponei, mini-ATV-uri şi saltele de sărit pentru copii. Acestea sunt investiţiile a doi întreprinzători, care au mizat pe puterea de convingere a copiilor, pentru a atrage părinţii tineri spre terasele cu jucării şi, mai ales, cu parteneri de joacă de vârsta lor.

În spatele unui gang, terasa din Deva nu scapă de ochii ageri ai micuţilor. Am păţit-o şi noi care eram doar în trecere prin oraş şi căutam un loc unde să bem un fresh şi o cafea. Miruna a văzut prima terasa, deşi noi ochisem alt restaurant, cu vedere spre Cetate. Miruna nu şi nu, ar  fi vrut la maşinuţe şi tobogan, aşa că a fost nevoie să intrăm în gang, spre jucăriile mari, colorate în roşu şi galben. Terasa era animată de copiii şi până la urmă am băut câte două fresh-uri şi am şi mâncat acolo, pentru că fetiţa noastră nu se mai despărţea de ceilalţi companioni de joacă. Specificul restaurantului era italian, mâncarea fiind chiar mai scumpă decât în Bucureşti, la o terasă similară. A doua zi, urma să fie un spectacol cu un clovn, scria pe un afiş. Am fi venit, dacă mai rămâneam în oraş.

Două zile mai târziu am avut o experienţă similară în Craiova, unde căutam pe seară un loc unde să mâncăm, bineînţeles luând şi copilul. „La Terasa cu ponei”, ne-au îndrumat imediat rudele şi cu greu ne-au convins să ieşim din oraş, spre Cârcea, vreo patru-cinci kilometri. Surpriza a fost plăcută, după masă stând iar pe terasă până târziu în noapte.

Specificul restaurantului era românesc, nu că ar mai fi contat, de dragul poneilor şi a saltelei de sărit, descoperite de copil.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă