24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialActiunile "Albalact", cele mai tranzactionate pe piata "Rasdaq"

Actiunile “Albalact”, cele mai tranzactionate pe piata “Rasdaq”

Societatea comerciala “Albalact” SA Alba Iulia a fost, ieri, vedeta pietei bursiere. Nu mai putin decat 10.717.500 de actiuni ale acestei companii au fost tranzactionate in cursul sedintei de pe piata “Rasdaq”.
Valoarea totala a tranzactiilor se ridica la 115 miliarde lei vechi, respectiv aproape 3,3 milioane de euro. Un pachet de 3,81 milioane actiuni a fost vandut intr-o tranzactie speciala pe piata “Deal”, la un pret de 10.800 lei vechi pe unitate, fata de 10.100 lei, valoarea pe piata “Regular” a unui titlu.
De mentionat ca actiunile “Albalact” au fost cotate la 9.300 lei la inchiderea sedintei de miercuri. Pe piata “Regular” au fost perfectate 304 tranzactii cu alte 6,9 milioane de titluri, la valori cuprinse intre 10.800-10.500 lei, astfel ca intregul pachet transferat totalizeaza 10,71 milioane actiuni, reprezentand 8,8 la suta din totalul actiunilor producatorului de lapte.
Pe piata “Deal” au loc tranzactii cu actiuni in valoare mai mare de 20 miliarde lei vechi, in timp ce pe piata “Regular” se deruleaza vanzari si cumparari de actiuni in blocuri de 500 sau multiplu de 500 de unitati. Tranzactiile totale cu actiuni “Albalact”, derulate ieri, au acoperit circa 80 la suta din lichiditatea intregii piete.
Compania din Alba Iulia a fost privatizata in 1999, iar principalii actionari sunt Raul si Petru Ciutrin, care detin, cumulat, 60,3 la suta din capital.

Cele mai citite

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...
Ultima oră
Pe aceeași temă