12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialACCIDENT MUNTENEGRU. Spitalul Elias. Un prim ranit, externat vineri

ACCIDENT MUNTENEGRU. Spitalul Elias. Un prim ranit, externat vineri

O femeie rănită în accidentul din Muntenegru va fi externată vineri din Spitalul Elias, o alta ar putea să părăsească unitatea sâmbătă, iar pacienta de la Terapie Intensivă evoluează bine şi de luni va putea începe recuperarea, a declarat directorul medical al spitalului, dr. Dana Safta, potrivit Mediafax.

“Starea pacienţilor este stabilă. Pacienta de la Terapie Intensivă este monitorizată, dar parametrii sunt în limite normale. O pacientă va fi externată vineri, urmând ca, probabil, sâmbătă să mai plece încă una”, a spus directorul medical al Spitalului Elias.

Dana Safta a precizat că pacientele internate la Spitalul Elias în urma accidentului de autocar din Muntenegru au fost consiliate psihologic de specialiştii unităţii medicale, iar dacă vor dori, pot continua consilierea la domiciliu.

Citeşte şi ACCIDENT MUNTENEGRU. Şoferul autocarului circula cu o viteză de 80 de km/h

Doctorul Dana Safta a mai spus că pacienta internată la Terapie Intensivă, care zilele trecute era profund afectată, vineri avea o altă stare psihică.

“Ea a fost în infern, soarta sau Dumnezeu a salvat-o, pentru că a rămas agăţată într-un copac. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu soţul ei”, a adăugat Dana Safta.

Directorul medical a precizat că alpinista internată la Spitalul Elias împreună au cele patru femei rănite în accidentul de autocar din Muntenegru a fost operată joi la toate membrele fracturate, intervenţia chirurgicală a fost de lungă durată, dar starea postoperatorie este bună. Dana Safta a precizat că aceasta a fost mutată în clinica de ortopedie a Spitalului Elias.

O tânără de 26 de ani din Cluj, care avea contuzii, a fost externată miercuri din Spitalul Elias, după ce a primit îngrijiri şi consiliere psihologică.

Cele patru femei internate cu fracturi la Spitalul Bagdasar-Arseni în urma accidentului din Muntenegru sunt în stare staţionară şi rămân internate la Terapie Intensivă, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Florian Bica.

Citeşte şi Premoniţie SUMBRĂ. Una din victimele accidentului din Muntenegru: Aceasta va fi ultima mea călătorie

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie, duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite.

Răniţii au fost aduşi în România marţi, cu două aeronave militare, şi internaţi la spitalele Universitar, Floreasca, Elias şi Bagdasar-Arseni.

Poliţiştii au vorbit, joi, cu 18 dintre supravieţuitorii accidentului de autocar din Muntenegru, urmând ca în cursul zilei de vineri să discute cu alţi opt răniţi, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

Potrivit surselor citate, cei 18 le-au povestit poliţiştilor cum s-a produs accidentul, declaraţiile fiind consemnate în procese verbale. Alţi opt răniţi urmează să fie chestionaţi vineri, după ce, la indicaţia medicilor, poliţiştii au amânat cu o zi discuţiile cu aceştia. Astfel, anchetatorii vor avea declaraţii de la 26 dintre răniţii internaţi la spitale din Bucureşti, cu ceilalţi trei neputându-se comunica, întrucât aceştia sunt în comă.

Ancheta este instrumentată de întreaga echipă a Serviciului Omoruri a Poliţiei Române, formată din 12 ofiţeri, coordonaţi de chestorul Viorel Vasile, şeful Direcţiei de Investigaţii Criminale.

Procurorul general al României Tiberiu Niţu a declarat anterior, tot joi, că în cadrul anchetei privind autocarul prăbuşit în Muntenegru au fost audiaţi, miercuri seară, patru pasageri ai autocarului, care au putut confirma că la volan se afla poliţistul George Ciobanu, unul dintre cei decedaţi în accident.

Parchetul General face o anchetă în cazul accidentului, sesizându-se din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut sprijinul autorităţilor din Muntenegru în acest caz, au precizat reprezentanţii instituţiei.

Ancheta autorităţilor din Muntenegru a relevat până acum că autocarul român se deplasa cu o viteză de 80 de kilometri pe oră, respectiv de două ori mai mult decât limita admisă pentru acest sector de drum, potrivit datelor înregistrate de tahograf, relatează cotidianul Vijesti, în pagina electronică.

“Dispozitivul care înregistrează datele la bordul autocarului arată că viteza acestuia, înainte de accident, era de 80 de kilometri la oră, ceea ce înseamnă de două ori viteza admisă pe această porţiune de drum”, potrivit poliţiei.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă