26 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialAbdelhamid Abaaoud, văzut în metroul parizian, în seara atacurilor

Abdelhamid Abaaoud, văzut în metroul parizian, în seara atacurilor

Camerele de supraveghere video l-au surprins pe Abdelhamid Abaaoud, ucis miercuri la Saint-Denis, în timp ce intra în metroul parizian, în seara atentatelor de vinerea trecută, din Paris, informează Reuters, citat de Mediafax.

Abaaoud a intrat în staţia Croix de Chavaux, la Montreuil (Seine-Saint-Denis), în apropiere de locul unde a fost găsit duminică un vehicul folosit de către unii atacatori.

Citește și: Cine este teroristul Abdelhamid Abaaoud, care ar fi orchestrat atentatele din Paris

Potrivit acestor înregistrări video, el a fost văzut la ora locală 22.14 (23.14, ora României), adică la mai puţin de o oră de la începutul atacurilor armate la Paris, informează sursele.

Automobilul descoperit la Montreuil, marca Seat, negru, a fost folosit, potrivit anchetatorilor, de către o echipă de trei bărbaţi care a deschis focul asupra unor terase ale unor baruri şi restaurante în arondismentele al X-lea şi al XI-lea.

Poliţia apreciază că fraţii Abdeslam, respectiv Brahim – care a murit vineri – şi Salah – căutat în continuare – au făcut parte din acest comando şi încearcă să identifice un al treilea bărbat.

După atacuri, ancheta s-a orientat către Abdelhamid Abaaoud, un belgian de origine marocană, în vârstă de 28 de ani, care a ajuns în Siria, ucis miercuri într-un asalt violent al poliţiei asupra unui apartament de la Saint-Denis în care se refugiase.

Citește și: Autoritățile franceze au confirmat uciderea teroristului Abdelhamid Abaaoud

Atacurile coordonate de vinerea trecută, asupra unor terase, sălii de spectacol Bataclan şi în apropiere de Stade de France s-au soldat cu 129 de morţi şi câteva sute de răniţi potrivit ultimului bilanţ oficial.

Cele mai citite

Mama lui Michelle Obama, Marian Robinson, a murit la 86 de ani

Marian Robinson, mama fostei Prime Doamne a SUA, Michelle Obama, a murit la 86 de ani, scrie BBC. Într-o declarație, familia ei a precizat că...

Ana-Maria Brânză, mesaj trist, dar realist: Este o reuşită faptul că avem un sportiv calificat, pe floretista Mălina Călugăreanu, la Jocurile Olimpice de la...

Fosta campioană olimpică, mondială şi europeană Ana-Maria Brânză a declarat, sâmbătă, că toată lumea trebuie să accepte că pentru scrima românească este o reuşită...

Ucraina a atacat teritoriul Rusiei cu rachete americane

Rusia pregătește a doua fază a ofensivei împotriva Ucrainei pe direcția Harkov și adună mari unități militare în zonă, a declarat comandantul Forțelor Ucrainene,...
Ultima oră
Pe aceeași temă