12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialA treia operatie in 48 de ore

A treia operatie in 48 de ore

Starea de sanatate a premierului israelian Ariel Sharon s-a agravat, informeaza AFP. Desi in timpul noptii de joi spre vineri toti parametrii vitali monitorizati au fost normali, ceea ce i-a facut pe specialisti sa afirme ca “este un semn pozitiv”, ieri dimineata, in urma unui examen tomografic, medicii au descoperit ca Sharon a suferit o noua hemoragie cerebrala si l-au dus, de urgenta, in sala de operatie. Doctorul Shlomo Mor-Yosef, directorul spitalului Hadassah din Ierusalim, a confirmat stirea si a indicat ca tomografia a detectat o noua hemoragie si tensiune ridicata in cutia craniana, ceea ce a impus efectuarea celei de-a treia interventii chirurgicale. Daca totul va decurge bine, spun specialistii, Ariel Sharon va mai fi tinut in coma artificiala inca o zi sau doua, dupa care i se va reduce treptat tratamentul, pentru a i se examina situatia din punct de vedere neurologic.
O alta sursa medicala si un apropiat colaborator al premierului au declarat insa ca atacul cerebral suferit de acesta i-a afectat “considerabil” creierul. “Ceea ce s-a intamplat pare sa-i fi afectat creierul. Impresia este ca interventia suferita de Sharon a fost una disperata. Sansele de restabilire sunt minime”, a precizat profesorul Amos Korshin, decanul catedrei de neurologie din cadrul Universitatii din Tel Aviv, intr-un interviu acordat postului public de televiziune israelian.
Iar tonul rezervat al echipei de chirurgi care l-au operat pe Sharon pune sub semnul intrebarii revenirea definitiva a acestuia. Premierul israelian nu va putea sa ocupe din nou functia pe care a detinut-o din cauza accidentului cerebral masiv pe care l-a suferit miercuri noapte, a apreciat un specialist. Fapt confirmat si de Mor-Yosef, care a afirmat ca, “in ceea ce priveste viitorul, in conditiile actuale acest lucru nu va fi posibil”.
Pe de alta parte, doi rabini specializati in studiul Cabalei (traditie mistica evreiasca) au rostit rugaciuni la capataiul premierului israelian. Rabinul David Basri, cunoscut la Ierusalim pentru interventiile sale la capataiul bolnavilor, a declarat ca “nu dispera niciodata, nici in fata mortii, deoarece Dumnezeu poate schimba intotdeauna cursul lucrurilor”, adaugand ca a rostit “o rugaciune special creata pentru primul ministru”.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă