14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialA murit fostul premier rus Evgheni Primakov

A murit fostul premier rus Evgheni Primakov

Evgheni Primakov, fost premier, ministru de Externe şi şef al Serviciului de informaţii externe al Rusiei, a decedat, vineri, la vârsta de 85 de ani, informează BBC, preluată de Mediafax.

Evgheni Primakov a decedat la un spital din Moscova, după o lungă suferinţă, a transmis agenţia Interfax.

"Preşedintele Vladimir Putin a fost informat despre decesul domnului Evgheni Primakov şi este profund îndurerat", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Evgheni Primakov a fost premier al Rusiei în perioada septembrie 1998 – mai 1999.

Născut la Kiev (Ucraina) în 1929, Primakov a fost crescut la Tbilisi, capitala Georgiei. A învăţat limba arabă la Institutul pentru Studii Orientale din Moscova şi a fost corespondent de presă.

În momentul destrămării URSS în anul 1991, Primakov a fost numit director al Serviciului rus de informaţii externe (SVR), iar, în 1996, ministru de Externe.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Zero dezbateri despre viitorul UE

În România, parcă nici nu s-ar organiza alegeri europarlamentare. Nicio temă majoră despre viitorul Uniunii Europene nu este urcată pe portativul de campanie electorală....

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...
Ultima oră
Pe aceeași temă